Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

vineri, 24 iunie 2011

Copiii albi sunt, pentru prima dată, minoritari în Statele Unite!

Pentru prima dată, minorităţile deţin majoritatea în ceea ce priveşte numărul de copii în Statele Unite ale Americii, în parte ca rezultat al diferenţei tot mai mari de vârstă între majoritatea adulţilor albi americani şi tinerii minoritari predominanţi, ceea ce ar putea schimba politicile guvernamentale, relatează agenţia Associated Press, preluată de Agerpres.

Un recensământ anterior arată de asemenea că numărul gospodăriilor afroamericane conduse de o femeie - în special mame singure - îl depăşeşte în prezent pe cel al cuplurilor afroamericane căsătorite, un semn al scăderii numărului de căsătorii la nivel naţional în SUA, însă şi a creşterii provocărilor continue pentru tinerele mame de culoare singure.


Rezultatele, bazate pe ultimele date guvernamentale, oferă o imagine preliminară a ultimului recensământ realizat în 2010 care urmează să fie dat publicităţii în această vară. Specialiştii în demografie afirmă că cifrele confirmă cu claritate o schimbare a ordinii sociale, una în care minorităţile rasiale şi etnice vor deveni majoritare în SUA până la mijlocul acestui secol.

În prezent, albii non-hispanici reprezintă mai puţin de jumătate din totalul copiilor de 3 ani, grupa de vârsta cea mai mică menţionată în ultimul sondajul anual - în 2009 - realizat de Biroul de Recensământ. În 1990, mai mult de 60% dintre copiii din această grupă de vârstă erau albi.

Prin contrast, populaţia albă reprezintă marea majoritate a americanilor adulţi - 80% din populaţia în jur de 65 de ani şi 75% din populaţia cu vârste între 45 şi 64 de ani, potrivit sondajului menţionat.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”