Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 7 iunie 2011

FANTOMA DIN STRÂMTOARE: „Dacă vrei să înrobeşti un popor, îndatorează-l!”

de Maria Diana Popescu, Agero

Să ne îndreptăm atenţia spre un alt profet la modă, cel care a prevestit ceea ce era deja ticluit alfabetic pe planşeta lumii: atacul din interior la adresa economiei - criza creditelor din SUA, în 2007. Parcurgînd biografia laureatului cu Nobel pentru economie, observăm că în afara carierei de profesor universitar, „Dr. Doom”, supranumit astfel de presa internaţională, slujeşte sau mai degrabă îşi pierde capul şi prestaţia, precum bietul DSK, cu F.M.I. -, Banca Mondială, U.S.A. Federal Reserve, organisme care la un moment dat vor amuţi, cum, la vremea lor, au eşuat lamentabil sistemul financiar creat la Bretton Woods în 1944 sau, mai încoace, Planul Werner semnat în 1969 la Praga. Acum este clar? „Dacă România şi statele emergente din regiunea Europei Centrale şi de Est îşi fac temele la reformă, însemnînd distrugerea definitivă a economiei, nu vor fi afectate de colapsul din Grecia, a concluzionat profetul, încredinţat fiind că atît în Grecia cît şi în ţara noastră, marionetele celebre sînt gata să bată palma cu diavolul. Ţara aceasta, atît de frumoasă şi de sigură pe ea pînă mai ieri, a ajuns un buzunar tentant pentru hoţii de carieră diplomatică. Economia capitalistă, proclamată de către apologeţii strategiei de consum, ne-a condus spre fatalitatea enunţată de clanul Rockefeller: „Dacă vrei să înrobeşti un popor, îndatorează-l!”.

Şi-am avut marele noroc să ne jupoaie acest fond monetar hrăpăreţ prin împrumuturi cu dobînzi exorbitante.
Am avut norocul ca economia noastră să fie dusă la groapă de haini. Un guvern de tehnocraţi integri, cu toate piedicile FMI-ului, ar putea redresa ţara, chiar şi într-un spaţiu economic mai restrîns. Ar fi destui parteneri economici în statele care suferă de pe urma intervenţiei fondului, dar şi în guvernele ţărilor care deja derulează afaceri la noi şi-şi doresc stabilitate. Ar trebui luată în seamă inclusiv ieşirea din strîmtoarea U.E., care n-a adus absolut nimic bun. Şarlatanii de la Centru aveau mare nevoie de noi, România însemna o nouă piaţă de desfacere şi cîteva milioane bune de consumatori. Mai rău decît acum n-a fost niciodată. Cazul Greciei este servit drept exemplu ţărilor care vor mai îndrăzni să se îndoiască de nevoia de îndatorare. Să faci bani din datoriile ţărilor împrumutate, să girezi economia mondială cu resurse în dolari, sînt acte criminale. O mînă de bănci drenează banii reali din piaţă, iar dolarul are în circuit o fantomă, ea creează iluzia de stabilitate şi tot prin ea, puterea mondială speră să controleze resursele globului. Va veni ceasul cînd sistemul Ponzi, care afectează aproape toate statele, o va încasa, va suferi corecţiile necesare, precum bietul DSK, cel care a încasat-o nevinovat. După ce s-a trezit vorbind aiurea despre viitorul F.M.I. - acest organism vampiric, nicidecum instrument de ajutor al ţărilor în curs de dezvoltare -, s-a trezit cu o menajeră pe cap, cu un dosar bine făcut şi a fost scos pe uşa din dos a istoriei. Lăsarea sa la vatră a fost bine ticluită, Sarkozy ar fi avut în el un contracandidat redutabil.

Dacă tot e criză şi nu mai e recesiune - sintagma a făcut deja carieră la noi - iar politicienii - una dintre cele nouă minuni ale ţării noastre - se jură că îi slujesc pe români, ar trebui să-şi taie singuri din salarii. Şi aşa au casă şi masă inclusă în hoţie, au provizii destule, cît pentru trei generaţii. Renunţarea la indemnizaţiile de tot felul şi la salariile grele ar fi doar un gest simbolic, care va întîrzia intrarea in faliment după Grecia. Ce-ar fi să primească salariul mediu pe economie? Toţi ar fugi de la guvernare, precum găinile plouate la adăpost. Statul român este aproape falimentar, dar să vedem ce veselie vine la anul, cînd sînt alegeri. Ce se mai recuperează acum, se va da pomană electorală, iar în 2013 faliment scrie pe noi. Adio zonă euro, deşi pentru noi ar fi mai nimerită moneda adoptată de Mozambic, mult mai aproape de „valoarea leului”. Nici Euro nu mai are suport real, nu mai este o monedă solidă, nu mai are fundament şi rezerve fixe. Europa ar trebui să se renîtoarcă la ECU, a cărui bază era „coşul de valute al ţărilor europene”. Dacă tot atentează FMI-ul la siguranţa naţională a României, mă gîndeam că dacă hoţilor autohtoni li s-ar naţionaliza palatele şi conturile din bancă s-ar acoperi datoriile uriaşe.

Pentru că a venit vorba despre siguranţă naţională, celebra marionetă, cunoscută tuturor pentru acte revanşarde, decorată cu Ordinul Naţional Steaua României „pentru curajul manifestat în lovitura de stat de la 1989” (nu se poate trece atît de uşor peste actul imoral al decorării unui agent al „serviciilor secrete” străine), iese din nou la rampă. I se pare că imaginea de eliberator al poporului (cultivată în decembrie 1989 de proaspăta putere care, în dorinţa de a-l diaboliza pe preşedintele împuşcat, s-a făcut frate cu diavolul), îi îngăduie să ia bucăţi din ţară. Cu sau fără trădătorul din propoziţie, tăvălugul anticomunist tot ar fi trecut peste noi. Se hotărîse la nivel înalt. Cît de înalt? Nimeni nu va uita: Gorbaciov, Bush, Mitterrand... Necazul e că marioneta, sprijinită în funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului European de către diversionişti, s-a aliat cu Şogor şi Winkler, s-a obrăznicit din nou şi vrea să rupă hatul ţării. După îndemnul la „ieşirea în stradă” pentru autonomia teritorială pe criterii etnice în Harghita, Covasna şi Mureş, săvîrşeşte de această dată un atentat la stabilitatea U.E. Vrea înfiinţarea la Bruxelles a unei reprezentanţe a „Ţinutului Secuiesc”, care de fapt n-are pe cine reprezenta, pentru că, administrativ dar, mai cu seamă, legal, Ţinutul Secuiesc nu există. Judeţele revendicate de iredentiştii unguri ca fiind părţi ale „Ţinutul Secuiesc” sînt deja reprezentate la Bruxelles de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru. Luînd în considerare argumentele, înfiinţarea unei reprezentanţe-fantomă la Bruxelles este un demers ilegal, un atentat la unitatea şi stabilitate. Pînă acum niciun oficial al Parlamentului European nu a dat un răspuns.

Maria Diana Popescu, Agero

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”