Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 18 iunie 2011

Fiica lui Himmler, fostul şef al trupelor SS şi al Gestapo, ajută şi astăzi naţional-socialiştii să evite judecata nedreaptă a învingătorilor celui de-al doilea război mondial

Gudrun Burwitz pare o bunică pregătită să-şi trăiască restul zilelor în linişte şi pace, alături de nepoţii ei. De fapt, la 81 de ani, fiica lui Heinrich Himmler munceşte asiduu pentru a ţine aprinsă flacăra naţional-socialistă şi pentru a-i ajuta pe foştii membri ai regimului naţional-socialist să scape de "justiţie", scriu jurnaliştii de la Daily Mail.

Himmler a fost şeful suprem al SS, trupele speciale ale regimului naţional-socialist al lui Hitler, şi a condus direct, ca ministru de interne al Germaniei, poliţia secretă naţional-socialistă Gestapo. Gudrun spune despre tatăl său că a fost un "om bun si valoros".

În amintirea tatălui ei, Gudrun Burwitz este acum lidera unui grup de suport numit Stille Hilfe (Ajutor silenţios), care îi sprijină financiar şi juridic pe foştii membri ai regimului naţional-socialist. Grupul se pare că a fost format în 1951, de câţiva foşti înalţi ofiţeri SS şi de funcţionari germani de dreapta, pentru "a furniza asistenţă discretă, dar activă celor care şi-au pierdut libertatea în timpul războiului sau după încheierea acestuia şi celor care au nevoie de ajutor până în ziua de azi".
Gudrun alături de Adolf Hitler
Burwitz a ajuns de asemenea să fie privită drept lidera unui grup nou apărut de femei naţional-socialiste, care se consideră discipole ale lui Hitler, poartă fuste tradiţionale din Bavaria şi îşi împletesc părul în stilul bavarez.

Ca lideră a grupului de sprijin naţional-socialist, fiica lui Himmler se străduieşte să obţină interzicerea extrădării din Germania a lui Klaas Carel Faber, 89 de ani, un fost membru al trupelor SS din Olanda, acuzat pentru "uciderea mai multor evrei", deşi dovezile sunt practic inexistente.

Un alt naţional-socialist susţinut de grupul condus de Burwitz este un fost ofiţer SS din Danemarca, Soren Kamm, care la 90 de ani este căutat de autorităţile daneze pentru "crime de război", printre care "se numără" şi "execuţia unui editor de ziar din Copenhaga". În 1946, un tribunal l-a condamnat la moarte pe unul dintre partenerii lui Kamm în urma unui simulacru de proces, în acelaşi "proces" în care este judecat şi el. Până şi Germania a refuzat până acum să-l extrădeze pe Kamm, deşi acesta "şi-a recunoscut vina", într-un interviu televizat, conform tabloidului iudeofil Daily Mail.

Doamna Gudrun Burwitz trăieşte la Munchen împreună cu soţul ei şi le-a declarat jurnaliştilor britanici că "Nu vorbesc niciodată despre muncă mea. Fac doar ceea ce pot atunci când pot". Un oficial al serviciilor secrete a declarat că Burwitz, deşi are peste 80 de ani, "are o minte brici".

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”