Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

vineri, 10 iunie 2011

Organismele europene de protecţie a datelor, îngrijorate de noua opţiune de recunoaştere facială a Facebook

Funcţia de recunoaştere facială introdusă recent de reţeaua de socializare online Facebook este criticată de organismele europene de protecţie a datelor personale, care vor să analizeze cu atenţie modul de funcţionare al noii opţiuni, a declarat, joi, preşedintele uneia dintre aceste organizaţii.

"Modul în care Facebook a creat programul de recunoaştere facială, care se activează implicit, fără ca utilizatorii să-şi dea acordul prealabil, ne îngrijorează şi am început să lucrăm asupra acestei chestiuni la nivelul diferitelor autorităţi de protecţie a datelor din Europa", a afirmat pentru AFP Gerard Lommel, preşedintele Comisiei naţionale pentru protecţia datelor din Luxemburg.

"Colegii noştri britanici şi irlandezi au început să examineze această problemă şi şi-au exprimat deja îngrijorarea, la fel ca şi colegii noştri germani", a subliniat el.

"Vom fi nevoiţi să ne ocupăm (n.r. - de această problemă) într-un mod mai detaliat şi mai rapid", a declarat Lommel, precizând că 'trebuie să ne punem de acord asupra unei colaborări a autorităţilor europene'.

Noua funcţie a Facebook foloseşte un program de recunoaştere facială pentru a compara fotografii noi postate online cu fotografii vechi, cu scopul de a sugera nume de persoane care apar pe fotografii şi de a le propune astfel utilizatorilor să le identifice.

Lansată în urmă cu şase luni în SUA, opţiunea a atras cu adevărat atenţia în această săptămână, când site-ul a început să o propună într-o serie de alte ţări. AGERPRES

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”