Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 21 iulie 2011

Prizonierul păcii nu are odihna nici după moarte: Rudolf Hess, adjunctul lui Adolf Hitler, a fost deshumat şi mormântul lui distrus! (GALERIE FOTO)

Mormantul lui Rudolf Hess, adjunctul lui Hitler, a fost distrus, ramasitele incinerate

Ani de zile mormântul lui Rudolf Hess, adjunctul cancelarului Adolf Hitler până la zborul său în Scoţia în vederea obţinerii păcii între Reichul German şi Imperiul Britanic, a fost un loc de pelerinaj pentru naţionaliştii radicali gernamni. Pentru a distruge acest “altar nazist”, autorităţile din oraşul bavarez Wunsiedel au decis să distrugă mormântul.
An de an, până în 2005, sute, uneori mii de naţionalişti din ţară dar şi din restul Europei, se adunau în data 17 august să mărşăluiască în amintirea lui Rudolf Hess. Interzicerea acestor comemorări organizate nu i-a oprit pe oameni să vină individual să depună flori şi să aprindă o lumânare la mormântul fostului lider naţional-socialist, pe a cărui piatră funerară era scris: “Ich hab’s gewagt” (Eu am îndrăznit). Pentru a putea preveni până şi aceste simple gesturi creştineşti, autorităţile locale au distrus săptămâna aceasta mormântul. 
Cu permisiunea ezitantă a familiei (care iniţial s-a opus şi a ameninţat cu procese, dar care a renunţat până la urmă din cauza presiunilor din partea autorităţilor), muncitorii au deshumat miercuri dimineaţa trupul neînsufleţit şi au demolat piatra funerară. Rămăşiţele pămâmnteşti vor fi incinerate şi risipite în mare.
Hess, secretarul personal şi adjunctul lui Hitler, a zburat singur spre Scoția, în ajunul războiului cu Uniunea Sovietică, cu scopul de a negocia pacea cu Londra, dar a fost arestat. A fost condamnat la închisoare pe viaţă de tribunalul de la Nuremberg, după sfârşitul celui de al doilea război mondial.
A murit în 1987, în data de 17 august, la vârsta de 93 de ani, în închisoarea Spandau din Berlin. Oficial acesta s-a sinucis prin spânzurare, dar susţinătorii lui afirmă că moartea sa a fost suspectă şi consideră că a fost vorba despre o crimă. După dispariţia lumească a lui Hess şi închisoarea a fost demolată, pentru a nu deveni la rândul ei un loc de pelerinaj.
În testamentul său, Hess a cerut să fie îngropat în Wunsiedel, loc unde şi părinţii lui erau înmormântaţi. Sursa:FrontPress.ro
Unul din marşurile de la Wunsiedel, în memoria lui Rudolf HessMormântul, înainte de distrugereHess, în boxa acuzaţilor, în timpul procesului de la Nurnberg
În curtea închisorii Spandau, 1987

1 comentarii:

Anonim spunea...

O ticalosie ingrozitoare, un barbarism de neinchipuit in ziua de astazi. Nici mortii nostri nu mai au odihna. Prizonierul Pacii nu mai are pace nici dincolo de moarte...

Nu te vom uita niciodata, Rudolf Hess!

Rudolf Heß, HIER!

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”