Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 23 iulie 2011

Rusia: Pregătiri pentru "Ziua de solidaritate cu prizonierii politici" (25 iulie 2011)

Naţionaliştii ruşi se pregătesc pentru actiuni de solidaritate desfăşurate în întreaga ţară, în "Ziua de solidaritate cu prizonierii de conştiinţă" - înfiinţată de activiştii naţionalişti, la 25 iulie.

Scopul zilei celebrate în fiecare an este de a arăta solidaritate, precum şi acţiuni directe de asistenţă cu naţionaliştii, care, din motive politice, se află în închisoare. Acţiunile sunt efectuate fie de către naţionalişti independenţi, precum şi de organizaţiile oficiale cu profil naţional.

Nationalistii intenţionează să transmită activiştilor arestaţi cărţi, pachete cu alimente şi alte articole necesare la locul de detenţie. În fiecare an, ziua de solidaritate, de asemenea, este însoţită de campanii masive de informare (cum ar fi demonstraţii spontane, activism stradal, afişaj, alte forme de artă stradală). Totodată sunt organizate diverse evenimente culturale, cum ar fi concerte muzicale, iar încasările acestora sunt direcţionate pentru a ajuta naţionalişti închişi.

"Regimul de ocupaţie din teritoriul numit Federaţia Rusă se îndreaptă inevitabil spre prăbuşire, apropiindu-se Revoluţia Naţională, scrie într-un mesaj primit de la camarazii noştri, naţionlişti autonomi ruşi. Regimul anticipează deznodământul său fatal şi agonizând ia măsuri disperate împotriva luptătorilor pentru libertate. Toată ţara este cuprinsă de un val teribil de represiune politică, atac împotriva conştiinţei ruse şi a spiritului rusesc, a intelectualităţii nealiniate sistemului de la putere.

Pentru asta se folosesc toate instrumentele unei forţe diabolice: asasinate în plină stradă, crime la interogatorii, tortură în timpul anchetei pentru a recunoaşte acuzaţiile false, lipsa îngrijirilor medicale, infecţii cu tuberculoză în închisori şi exemplele pot continua... Până în prezent, numărul de prizonieri de război ruşi capturaţi de către invadatori, este estimat la peste 1.500 de persoane, dar numărul lor creşte în ritm alert.
De aceea, este de datoria fiecărui rus să fie alături de rezistenţa naţională în “Ziua de solidaritate cu prizonierii politici” şi să contribuie la susţinerea camarazilor noştri naţionalişti.

Fiecare rus trebuie să îşi asume responsabilitatea pentru soarta a cel puţin un prizonier rus."

"Întinde-ţi mâna celor din spatele gardului de sârmă ghimpată", se arată şi în apelul unei organizaţii naţionaliste ruseşti care îşi îndrumă cititorii cum pot ajuta deţinuţii naţionalişti.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”