Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 17 septembrie 2011

Inedit: colecţie de fotografii cu Hitler realizate în 3D

O colecţie de fotografii cu Hitler, realizate în 3D, un procedeu folosit în epocă de propaganda naţional-socialistă, a fost publicată, vineri, în Germania.

În colecţia "Das Gesicht der Diktatur: Das Dritte Reich in 3D-Photos / Chipul dictaturii: Al III-lea Reich în fotografii 3D", istoricul şi jurnalistul Ralf Georg Reuth a inclus 100 de fotografii care îi prezintă pe Führer, soldaţii germani, activişti naţional-socialişti şi diverse evenimente marcante din epocă.

Colecţia, publicată de editura Pendo, este livrată cu ochelari 3D.

Autorul a căutat aceste fotografii în arhivele Bibliotecii Naţionale din Munchen, unde sunt depozitate 6.966 de clişee în 3D realizate de fotograful personal al lui Adolf Hitler, Heinrich Hoffmann.

Hoffmann a realizat primul său album de imagini în 3D cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Munchen din anul 1936.

În nota introductivă a colecţiei, Ralf Georg Reuth, autor al unor biografii ale unor demnitari naţional-socialişti, a subliniat importanţa pe care fotografia o avea pentru propaganda celui de-al III-lea Reich.

"Primele imagini 3D au apărut în 1936, iar acest lucru a durat atât timp cât au existat victorii ce trebuiau sărbătorite", a declarat Ralf Georg Reuth. Aproximativ 20 de astfel de albume au fost comercializate între anii 1936 şi 1942.

"Unirea cu Austria şi zilele partidului figurează printre colecţiile cel mai bine vândute", a adăugat Ralf Georg Reuth.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”