Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 20 octombrie 2011

Cerşetorie organizată, într-un clan de ţigani, din România, în Irlanda: Mii de euro care trebuiau să ajungă în România, confiscaţi

Poliţia irlandeză a confiscat mii de euro ce ar fi trebuit să ajungă în România, în cadrul unei anchete de amploare asupra unei "afaceri de familie" ilegale a unor ţigani care cerşesc la Dublin, relatează Irish Independent, în ediţia electronică de joi.

Anchetatorii au făcut percheziţii la bordul unor autocare ce efectuează curse săptămânale către România şi au descoperit şi o rută de transferare a banilor prin Western Union. Poliţiştii cred că operaţiunile cu sume de bani "substanţiale" din capitală sunt coordonate de un singur "clan".

Ancheta a demarat după introducerea unor noi legi în februarie, care incriminează cerşetoria agresivă şi organizată, special create pentru a combate obiceiurile antisociale ţigăneşti.
În cadrul acesteia au fost verificate 30 de adrese din Dublin şi Kildare.

"Am arestat şase persoane în legătură cu cerşetoria organizată. Acestea provin toate dintr-o familie sau clan de ţigani", a declarat unul dintre anchetatori, inspectorul Patrick McMenamin.

"Am confiscat aproximativ 7.000 de euro de la cerşetori cunoscuţi", a explicat el.
După mediafax.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”