Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 20 octombrie 2011

Confruntări violente între clanuri de ţigani din România în centrul capitalei Finlandei

Două clanuri de ţigani din România s-au urmărit şi s-au bătut pe străzile din Helsinki, pe fondul unei dispute privind împărţirea zonelor unde pot practica cerşetoria, poliţia finlandeză arestând şapte suspecţi.

Violenţele au avut loc în cursul nopţii de luni spre marţi, în zona Gării centrale din Helsinki, informează ediţia online a publicaţiei Helsingin Sanomat.

Şapte români de etnie ţigănească i-au urmărit cu maşina pe alţi doi conaţionali. Vehiculul urmărit a fost blocat în trafic, iar romii au atacat cu bare metalice, spărgând geamurile maşinii şi agresându-i pe cei doi conaţionali.

Poliţia finlandeză a intervenit şi a reuşit arestarea a şapte suspecţi de cetăţenie română.

Un reprezentant al Poliţiei, inspectorul Petri Juvonen, a declarat că luptele au avut loc pentru deliminarea zonelor în care se practică cerşetoria.

Ţiganii agresaţi au refuzat să meargă la spital pentru a primi îngrijiri medicale.

Potrivit autorităţilor finlandeze, clanurile care coordonează cerşetoria în Helsinki şi-au delimitat clar teritoriile, iar disputele apar când aceste zone nu sunt respectate. Spre exemplu, zonele din centrul capitalei finlandeze sunt sub controlul ţiganilor provenind din judeţul Gorj, în cartierul Itäkeskus sunt ţigani provenind din Transilvania, iar muzicanţii ambulanţi din zona Gării centrale sunt din Moldova.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”