Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

duminică, 16 octombrie 2011

Jumătate dintre belgieni cred că naţional-socialismul are "idei interesante", iar 43% îl apreciază pentru principiile naţionaliste şi cele care pot relansa economia naţională

Aproape jumătate dintre belgieni cred că naţional-socialismul conţine "idei interesante".

Acest lucru a fost relevat de un sondaj realizat prin intermediul internetului, in zilele de 7, 8 şi 9 octombrie, de un institut de cercetare sociologică,  care a inclus 1000 de persoane în proporţii aproximativ egale de flamanzi şi valoni, cu o vârstă minimă de 16 ani.

Studiul a fost comandat de către revista franceză Paris Match. Aproximativ 43% din respondenţi au lăudat naţional-socialismul pentru principiile sale naţionaliste şi cele destinate să impulsioneze economia naţională.

O mare majoritate dintre belgienii respondenţi spun că ştiu multe despre naţional-socialism; 13% se numesc "informaţi", iar 56% "destul de bine informaţi".

86% dintre belgieni cred că ideologia naţional-socialistă se regăseşte şi astăzi în alte forme.

49% dintre cei chestionaţi estimează că în actualul context politic din Belgia, care se confruntă cu o criză politică şi tensiuni între comunităţile de flamanzi (60% din populaţie) si valoni (francofoni, 40% din populaţie) poate duce la reapariţia ideologiei de inspiraţie naţional-socialistă.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”