Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 10 noiembrie 2011

Conferinţă pe tema "Holocaustului" în Ucraina: României i se cere "recunoaşterea crimelor comise în cel de-al doilea război mondial"

Participantii la o conferinta pe tema unor pretinse "crime de razboi" comise de Romania in Ucraina si Moldova, in perioada "Holocaustului", au cerut tarii noastre sa recunoasca oficial si "sa-si ceara scuze public pentru uciderea a sute de mii de evrei", relateaza agentia israeliana de stiri JTA (Jewish Telegraph Agency).

Conferinta, care s-a incheiat miercuri, 9 noiembrie, data la care este comemorata "Noaptea de Cristal" (ceea ce invingatorii celui de-al doilea razboi mondial numesc "pogromul impotriva evreilor si inceputul Holocaustului"), a fost organizata cu scopul declarat de "a scoate la lumina genocidul comis de statul roman in cel de-al doilea razboi mondial", precizeaza JTA. In cadrul reuniunii, a fost "examinat rolul Romaniei in Holocaustul din Ucraina si din alte tari ale fostei Uniuni Sovietice, in special Moldova".
Convocata de parlamentarul ucrainean Oleksandr Feldman si de Comitetul Evreiesc Ucrainean, care este condus de Feldman, conferinta a adunat aproximativ 70 de participanti din Ucraina si Moldova, intre care pretinsi "supravietuitori ai Holocaustului", academicieni si persoane publice.

Potrivit JTA, ambasadorul Romaniei la Kiev a acceptat initial invitatia de a participa la conferinta, dar s-a razgandit in ultimul moment. Au participat, in schimb, reprezentanti oficiali ai ambasadelor Austriei, Azerbaidjanului si Israelului, precum si parlamentari din Ucraina si Moldova.

"Nu cerem compensatii financiare din partea Romaniei. Acestea nu pot aduce inapoi la viata victimele. Chiar daca ambasadorul roman nu a participat la conferinta, vom merge mai departe cu acest proces pana cand se va face dreptate", a spus Feldman.

Fereste-te de evreii care spun ca nu iti cer bani. Un contabil, undeva, inca iti calculeaza nota de plata cu dobanda.

In cadrul conferintei au fost adoptate trei rezolutii, despre care Feldman a spus ca reprezinta "un mic prim pas dintr-un lung parcurs ce va urma".

Prin aceste rezolutii se cere Romaniei sa-si recunoasca in mod public si oficial "rolul avut in uciderea a sute de mii de evrei din teritoriile actuale ale Ucrainei si Moldovei, sa transmita scuze oficiale comunitatilor evreiesti din Ucraina si Moldova si sa joace un rol activ in cooperarea cu organizatiile guvernamentale si nonguvernamentale din Ucraina si Moldova pentru actiuni destinate comemorarii victimelor Holocaustului din teritoriile ocupate la acea vreme de Romania".

3 comentarii:

Anti Masonerie spunea...

...si romani cati au murit prin Siberia? Sau ei nu conteaza, doar jidanii conteaza! Macar de-ar fi murit atatia cat pretind ei!

Anonim spunea...

http://ro.altermedia.info/politica/elie-wiesel-impostorul-sau-pseudowiesel-1_23002.html

Anonim spunea...

http://ro.altermedia.info/politica/elie-wiesel-impostorul-sau-pseudowiesel-1_23002.html

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”