Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 7 noiembrie 2011

Israel: "Un atac împotriva Iranului este din ce în ce mai probabil". Iranul: "Dacă Israelul atacă Iranul, se sinucide militar"

Preşedintele israelian, Shimon Peres, a declarat sâmbătă seara că "un atac împotriva Iranului" din partea Israelului şi a altor ţări este "din ce în ce mai probabil". În replică, autorităţile iraniene şi analiştii politici din această ţară au declarat că un astfel de gest ar avea "consecinţe apocaliptice pentru entitatea sionistă".

"Serviciile de informaţii din diverse ţări care supraveghează Iranul sunt îngrijorate şi îi presează pe liderii lor să avertizeze că Iranul este pe cale de a se dota cu armă atomică", a declarat Shimon Peres pe canalul 2 al televiziunii naţionale, potrivit mass-media israeliene, citate de Agerpres. "Trebuie ca aceste ţări să-şi îndeplinească angajamentele asumate (…) Există o listă lungă de opţiuni cu ceea ce trebuie făcut", a mai spus şeful statului evreu. În rândul celor care s-au angajat în faţa statului sionist de a-i apăra militar interesele face parte şi România.

"Atacul asupra Iranului, ultimul cui bătut în coşciugul sionismului"

Ismail Salam, analist politic iranian concluzionează că problema atacării Iranului a revenit pe ordinea de zi a politicienilor israelieni pentru a abate atenţia opiniei publice de la protestele sociale care frământă statul evreu.
Ceea ce este important este că un atac israelian nu va deranja doar echilibrul politic în Orientul Mijlociu, dar aceasta va cauza, de asemenea, pierderi de proporţii asupra entităţii sioniste. O lovitură militară a Israelului îmopotriva Iranului este ca şi cum s-ar bate ultimul cui în sicriul sionismului", mai spune analistul iranian.

"Atac israelian va dezlănţui mânia Iran"

Hossein Ebrahimi, membru al Parlamentului iranian a amintit Israelului despre prestaţia sa slabă în cele 33 de zile de război din Liban, în 2006. "Atunci Israelul nu a câştigat nimic, dimpotrivă, a fost umilit", a declarat Hosseini Ebrahimi. "Nu cred că israelienii împreună cu americanii si britanicii vor comite o astfel de prostie", a subliniat el. "În cazul în care ameninţarea se pune în practică, vor vedea forţa regimului nostru, solidaritatea naţiunii iraniene şi puterea ţării ", a adăugat Ebrahimi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”