Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 1 noiembrie 2011

Teroriştii islamişti au învins: Drapelul al-Qaida, arborat în Libia

Drapelul organizatiei teroriste al-Qaida a fost arborat in Libia luni, ziua in care NATO si-a incheiat oficial campania militara in aceasta tara.

Drapelul a fost vazut pe acoperisul cladirii tribunalului din Benghazi, care a fost folosit de fortele rebele pentru a-si stabili guvernul provizoriu si centrul media, relateaza cotidianul britanic The Daily Mail.

Consiliul National de Tranzitie (CNT), structura de conducere a noilor autoritati libiene, a negat ca ar fi responsabil de arborarea drapelului, vazut de mai multe ori pe cladirea tribunalului.

Drapelul, pe care scrie in limba araba "nu exista alt Dumnezeu decat Allah" si pe care figureaza o luna plina, a fost arborat alaturi de steagul national libian, relateaza MEDIAFAX.

Potrivit unor informatii, pe strazile din Benghazi au fost vazuti extremisti noaptea, fluturand drapelul al-Qaida si strigand "Islamiya, Islamiya! Nici Est, nici Vest".
O alunecare brusca spre extremism ar ingrijora Occidentul, care a sustinut inlaturarea colonelului Muammar Kadhafi de la putere, comenteaza Daily Mail. NATO si-a respectat decizia de a pune capat operatiunii care a durat sapte luni, in pofida apelurilor CNT de a continua misiunea.
Saptamana trecuta, presedintele CNT, Mustafa Abdeljalil, a declarat ca sharia (legea islamica) va fi "sursa de baza" a noii legislatii. El a precizat ca viitorul Parlament va avea o "tenta islamista". Sharia este legea conservatoare islamica favorizata de grupari fundamentaliste ca talibanii afgani, noteaza Daily Mail.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”