Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 7 decembrie 2011

Abuz politic al Poliţiei împotriva naţionaliştilor în Argeş! Plângere penală depusă de şeful judeţean al Partidului “Pentru Patrie”

Autor: Florin DOBRESCU, Buciumul.ro
buciumul@yahoo.com, 0722749249
Un incredibil abuz al poliţiştilor a avut loc ieri. 6.12.2011, în comuna Albota din judeţul Argeş.
Şeful de post din comuna Albota, împreună cu un lucrător al aceleiaşi secţii de Poliţie, au descins în comuna Babana, solicitînd domnului Mariniţă Constantin, simpatizant al Partidului “Pentru Patrie”, să dea jos un banner verde pe care era inscripţionat “Legiunea Arhanghelul Mihail” şi însemnul crucii celtice (maramureşene), simbol creştin existent inclusiv în centrul capitalei, respectiv troiţa de la Piaţa Romană.
Poliţiştii au argumentat că sunt simboluri fasciste, în ciuda faptului că Mişcarea Legionară nu se regăseşte în lista organizaţiilor fasciste condamnate de Tribunalul de la Nurnberg, fapt întărit şi de colaborarea dintre forţele militare NATO şi legionari, după 1949.
La refuzul dlui Mariniţă de a da jos bannerul, poliţiştii au procedat la confiscarea acestuia. Proprietarul a fost chemat la secţie, unde s-au exercitat asupra sa presiuni pentru a da declaraţii.
Episodul comic al acestui abuz l-a constituit momentul în care poliţiştii au început să-i prezinte domnului Mariniţă citate din diferite lucrări comuniste, din care reieşea că “legionarii au fost nişte elemente rele care au luptat împotriva comunismului”!
Dincolo de asta, abuzul poliţienesc din Argeş reprezintă reflexul un ei mentalităţi care ar fi trebuit să moară odată cu evenimentele din decembrie 1989, mentalitate de extracţie totalitară, ce ne duce cu gândul la Miliţia anilor de tristă amintire ai comunismului.
Şeful organizaţiei Argeş a Partidului “Pentru Patrie”, dl Emanuel Codausi, a depus în această dimineaţă plângere penală împotriva celor doi poliţişti cu maniere şi cultură de miliţieni, şi aşteaptă luarea unor măsuri adecvate din partea organelor superioare de Poliţie, pentru restabilirea legalităţii şi ordinii de drept în cazul Babana.
Textul integral al plângerii este redat mai jos.
_________________________________
Partidul Pentru Patrie, Filiala jud. Arges, 117045 Bascov, str. Serelor 2A
Presedinte, prof.Emanuel Codausi   0745 969382
Vicepresedinte, ec. Ovidiu Chiru     0735 851541
Catre
Inspectoratul de Politie Judetean Arges
Domnului Comandant
Prin prezenta formulam
PLANGERE PENALA,
impotriva sefului de post si a ajutorului sau din comuna Albota Arges pentru urmatoarele motive:
IN FAPT:
In dupa-amiaza zilei de 06.12.2011 seful de post din comuna Albota /Arges, impreuna cu alt lucrator din aceeasi sectie de politie, s-au prezentat la sediul firmei d-lui Marinita Constantin (simpatizant al Partidului nostru) ce se afla pe raza comunei Babana (politiile celor doua comune fiind comasate) , obligandu-l sa dea jos un banner verde afisat pe domeniu privat, pe care se afla inscriptionat “Legiunea Arhanghelul Mihail”  cu simbolul crucii crestine maramuresene.
Acesti politisti, au afirmat ca aceste insemne sunt fasciste si l-au chemat pe numitul Marinita Constantin la politia Albota pentru a fi interogat, facand presiuni asupra acestei persoanae sa dea declaratie.
Aceasta actiune a polistilor incalca flagrant drepturile cetatenesti prin urmatoarele fapte penale:
  1. incalcarea dreptului de proprietate privata
  2. abuz in serviciu (nu au prezentat mandate de perchezitie, sau dispozitie judecatoreasca)
  3. incalcarea dreptului la opinie libera.
  4. ingradirea libertatii politice
Foarte grav este faptul ca ajuns la politie, acestia au inceput sa-i prezinte d-lui Marinita Constantin citate in care ii tineau o lectie de stalinism, cum ca legionarii au fost niste elemente rele care au luptat impotriva comunismului. Mari asemanari cu romanul lui Marin Preda “Cel mai iubit dintre pamanteni” !!
La fel de grav este si faptul ca dovedind lipsa de informare si de interes pentru cultura, politistii nu au aflat ca semnul crucii maramuresene este un insemn crestin care este expus chiar in centrul Bucurestiului. Mai departe, actionand fara niciun temei legal, ci chiar incalcand in mod flagrant libertatea de opinie pe domeniu privat l-au silit pe d-l Marinita Constantin sa dea jos banner-ul si au procedat la confiscarea in baza unui proces-verbal al unui bun in proprietate. Procesul-verbal in sine nu da dreptul la confiscare fara temei legal si ordin judecatoresc.
Necunoasterea istoriei Romaniei, corelata cu dezinteresul pentru cultura romaneasca, fac sa puna un semn mare de intrebare asupra compatibilitatii acestor politisti cu postul pe care il ocupa.
Cu siguranata, in acest timp in care salariile lor sunt platite din bani publici din buzunarele noastre, acestia isi permit in necunostinta de cauza (ceea ce nu este scuzabil) sa faca ordine politica, acolo unde nu isi au atributiile.
Cerem  Inspectoratului Judetean de Politie Arges, demiterea acestor politisti si deschiderea unei anchete penale
  1. pentru motivele enumerate mai sus
  2. pentru a se afla unde sunt radacinile acestei actiuni ilegale si pedepsirea celor vinovati
IN DREPT
Ne intemeiem prezenta plangere penala in baza drepturilor cetatenesti prevazute in Constitutia Romaniei.
De asemenea solicitam cercetarea tuturor faptelor penale ce decurg din actiunea descrisa si savarsita de politistii din comuna Albota/Arges.
Pentru conformitate,
Emanuel Codausi
Presedintele Organizatiei Judetene a Partidului Pentru Patrie
Bascov, 06.12.2011

1 comentarii:

Anonim spunea...

"simpatizant al Partidului “Pentru Patrie”, să dea jos un banner verde pe care era inscripţionat “Legiunea Arhanghelul Mihail” şi însemnul crucii celtice" Aici devin confuz. Benerul cu simbolul crucea celtica al unui simpatizant PPP? Straniu. Poate ca nu a avut si inscriptia PPP...sper. Nu e bine sa se faca asemenea confuzii.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”