Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 5 decembrie 2011

Florin Călinescu: Legionarii, nu comuniștii, au inventat munca patriotică (VIDEO)

Actorul Florin Călinescu a declarat, joi, la emisiunea "Ultimul Cuvânt" difuzată de B1 TV, că munca patriotică, cunoscută drept un aspect al fostului regim totalitar, reprezintă invenția legionarilor, ci nu a comuniștilor.
Acesta a și enumerat o serie de mari personalități ale României care au aderat la doctrina Mișcării Legionare.

"Legionarii au inventat munca patriotică, nu comuniștii. Când Nae Ionescu, Cioran, Eliade, Eugen Ionescu, Țuțea și mulți alți grei ai culturii românești îmbrățișează acele...Se pare că Iorga a trudit mult la doctrina legionară", a declarat Călinescu.

Actorul a povestit că liderul carismatic al legionarilor Corneliu Zelea Codreanu, alături de ceilalți membri ai formațiunii, au format un concept pur românesc.

"Zelea Codreanu și toată gașca aia a făcut o mișcare profund românească, făcând propagandă din casă-n casă. Te ajutau prin curte, îți îndreptau gardul", a spus Călinescu.

Invitatul a vorbit și despre evenimentul din decembrie 1937, când dacă s-ar fi votat cu urnele deschise atunci legionarii ar fi ajuns la putere.

"Când vorbim de fraudele astea PDL, PSD sau PNL astea sunt glume față de ce s-a întâmplat în '38. Când vine Antonescu la rege și-i spune că dacă deschidem urnele este guvern legionar pe bune. Cum au reușit legionarii să capaciteze o țară? Printr-o sinceritate și fără găleți", a încheiat Florin Călinescu.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”