Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

vineri, 23 decembrie 2011

Noua Uniune Sovietică va fi gata în 3 ani

Rusia vrea să formeze Uniunea economică eurasiatică până în 2015, a anunţat joi Dmitri Medvedev, relatează RIA Novosti.

"Vom continua să progresăm pe calea integrării economice", a spus el. "De la 1 ianuarie 2012, spaţiul economic unit format din Rusia, Belarus şi Kazahstan va vedea lumina zilei, permiţând astfel libera circulaţie a mărfurilor, serviciile, capitalurilor şi mâinii de lucru. Obiectivul este formarea până în 2015 a Uniunii economice eurasiatice, de care va depinde mult viitorul ţării noastre", a explicat Medvedev.


Rusia a devenit a şasea putere economică din lume

"Rusia a devenit a şasea putere economică din lume. Am traversat cu succes perioada de tulburări economice şi am atins rata de dezvoltare de dinainte de criză. Economia creşte într-un ritm bun, de circa 4% pe an, redresarea noastră economică este mai rapidă decât cea a majorităţii ţărilor dezvoltate", a precizat Medvedev în ultimul său discurs despre starea naţiunii.
Pensiile şi salariile bugetarilor cresc mai repede decât prevăzut înainte de criză, a adăugat el în Parlament.

"Anul acesta, Rusia afişează cea mai mică rată a inflaţiei din istoria sa, sub 7% şi ar putea atinge 6%. Salariile sunt cele mai mari după epoca sovietică, la fel ca şi prestaţiile sociale şi veniturile reale ale populaţiei", a afirmat el.
În acelaşi timp, preşedintele a recunoscut că Rusia are prea mulţi săraci, "chiar dacă numărul lor este cel mai mic din ultimii 20 de ani".
"Criza a demonstrat că economisirea unei părţi a veniturilor petroliere rămâne o politică rezonabilă. Aceste fonduri au permis guvernului şi Băncii Rusiei să evite criza monetară", a conchis Medvedev.

Rusia nu va reduce cheltuielile sociale, în pofida crizei economice globale

Rusia trebuie să se limiteze la mijloacele financiare de care dispune, pe fondul crizei economice globale, însă nu va reduce cheltuielile sociale, a declarat joi preşedintele Dmitri Medvedev.
"Trebuie să continuăm să trăim în limita mijloacelor noastre, fără să irosim resursele, în special în condiţiile recesiunii globale ce se apropie", a declarat Medvedev în ultimul său discurs despre starea naţiunii. "Dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să renunţăm la programe sociale noi sau să reducem obligaţiile existente. Toate aceste obligaţii vor fi respectate în totalitate", a dat asigurări preşedintele rus.
De asemenea, Moscova trebuie să creeze oportunităţi pentru ca afacerile mici şi mijlocii să profite de pe urma inovaţiilor şi să creeze un milion de locuri de muncă pentru specialişti, a spus liderul de la Kremlin. Autorităţile ruse trebuie să favorizeze investiţiile private, inclusiv externe, în industrie, agricultură eficientă, infrastructură de transport, construcţia de locuinţe şi în sectorul serviciilor, a cerut Medvedev. "Îmbunătăţirea unui mediu antreprenorial este cea mai bună cale pentru a asigura rate mari de creştere economică", a subliniat el.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”