Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

duminică, 18 decembrie 2011

Timişoara, 17 decembrie 2011. Marşul în memoria martirilor ucişi în decembrie 1989 de gloanţele regimului comunist

Ieri, 17 decembrie 2011, timişorenii şi-au comemorat pentru a 22-a oară martirii ucişi de gloanţele regimului comunist în aceeaşi zi a anului 1989.

Un marş organizat anual de suporterii echipei Politehnica Timişoara a reunit 200 de participanţi printre care şi  participanţi la Revoluţia din 1989. Deşi numărul participanţilor nu ne poate satisface deloc, totuşi, îmbucurător este faptul că sunt prezenţi tot mai mulţi tineri. Deşi mulţi dintre ei adolescenţi şi majoritatea covârşitoare nu au avut contact direct cu acele vremuri, au înţeles datoria de a omagia jertfa acelora care s-au jertfit pentru libertatea lor, poate au înţeles şi necesitatea de a continua lupta începută la Timişoara în 1989.

Un grup simbolic de 17 persoane, 14 naţionalişti autonomi reprezentând toate grupările N.A.T. şi 3 reprezentanţi ai Partidului "Pentru Patrie" (filialele Timiş şi Arad), au participat la marş şi au depus frumoase coroane de flori.

Asociaţia suporterilor Drukeria a pus la dispoziţia participanţilor candele care au fost aşezate pe treptele Catedralei şi pe platoul din faţa Operei Române. Filiala timişoreană a Noii Drepte a pus la dispoziţia participanţilor steaguri tricolore. "Revoluţionarii" prezenţi în ultima perioadă la diferite acţiuni de protest pentru apărarea privilegiilor obţinute în urma Revoluţiei anticomuniste din 1989 s-au remarcat prin...ABSENŢĂ.

Mai jos, imagini din timpul marşului şi a depunerii de coroane de la Cimitirul Eroilor din Timişoara.

La Memorialul Revoluţiei din 1989

Cimitirul Eroilor, depunerea de coroane de către Naţionaliştii Autonomi şi Partidul Pentru Patrie

3 comentarii:

Anonim spunea...

fara suparare, dar la marsul asta chiar au fost prezenti aprox. 10-15 revolutionari, care au stat impreuna cu cei de la ND Timisoara, asa ca nu puteti spune ca revolutionarii nu au fost.

Anonim spunea...

Nu ai fost atent la articol cand l+ai citit. Scrie asa: "Un marş organizat anual de suporterii echipei Politehnica Timişoara a reunit 200 de participanţi printre care şi participanţi la Revoluţia din 1989."

Deci "şi participanţi la Revoluţia din 1989."

Dar mai jos spune ca nu au fost cei care se bat mereu pentru privilegiile obtinute ca "revolutionari": " "Revoluţionarii" prezenţi în ultima perioadă la diferite acţiuni de protest pentru apărarea privilegiilor obţinute în urma Revoluţiei anticomuniste din 1989 s-au remarcat prin...ABSENŢĂ."

Nu sunt clare precizarile?

Autonom&Radical spunea...

Toate privilegiile pe care le au unii ca urmare a obţinerii certificatului de revoluţionar trebuie eliminate. E ruşinos că au ajuns nişte privilegiaţi ai revoluţiei din 89 să se bată prin pieţe pentru apărarea integrităţii tuturor beneficiilor.
Acei câţiva revoluţionari care au rămas oneşti trebuie să se lupte pentru spălarea imaginii revoluţionarilor de grup profitor al jertfei morţilor din decembrie 1989.

Dacă ar ajunge să înţeleagă şi "JURĂMÂNTUL GRADELOR LEGIONARE"... ar fi ideal.

"De aceea, veţi jura că aţi înţeles că a fi elită legionară, în limbajul nostru, nu înseamnă numai a lupta şi a învinge, ci înseamnă: Permanenta jertfire în slujba neamului, că ideea de elită este legată de ideea de jertfă, de sărăcie, de trăire aspră şi severă a vieţii, că unde încetează jertfirea de sine, acolo încetează elita legionară."

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”