Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 4 ianuarie 2012

"DEMOCRAŢIA ÎN ISRAEL"

Extrase din cartea cu acest nume a lui Norman F. Dacey
Institut for Historical Review, Ca. USA

“Planul de a transforma Palestina araba intr-una evreiasca a distrus in total 385 de localitati din 475. In districtul Bethleem, de exemplu, toate satele au fost distruse, ramanand doar orasul Jaffa. Dupa 1948 toate satele din regiunea Ramleh au fost distruse. Moshe Dayan, fostul ministru al apararii, a recunoscut ca “Nu exista o singura localitate evreiasca in aceasta tara care sa nu fi fost construita pe ruinele uneia arabe.”

“Nu exista dreptate in aceasta tara. Nu exista nici libertate, nici democratie. Niciun scop nu poate justifica nedreptatea, nici chiar atunci cand scopul ar fi spre binele natiunii sau al statului. Daca iti construiesti siguranta in dauna dreptatii, nu exista acumulari de fonduri, oricat de mari ar fi ele, care sa garanteze acea siguranta si nici chiar o armata ca cea a romanilor nu o poate asigura” – din declaratiile episcopului de Galileea, Joseph Raya, adesea criticat pentru filo-semitismul sau, publicate in Times din Londra, 11 mai 1973.

Curtea Suprema a Israelului recunoaste ca: “Declaratia de independenta a Israelului ( din 1948), care prevede ca se va stabili un regim democratic care sa asigure drepturile de baza ale individului, a fost facut in primul rand pentru a mijloci recunoasterea de catre celelalte natiuni a statului Israel.”

Si mai departe, un comentariu de Amos Elon : “Declaratia de independenta stipuleaza egalitate deplina pentru toti cetatenii fara deosebire de rasa, sex. Ea prescrie nu numai libertatea religioasa, dar chiar si cea a constintei. Aceasta parte a declaratiei nu este considerata ca fiind angajanta, este fara autoritate constitutionala si este menita doar sa exprime o viziune politica a poporului.”

DREPTUL LA CETATENIE
In 1953 Knessetul a aprobat Legea Intoarcerii, care acorda dreptul de a se intoarce in Israel, tuturor evreilor din lume in baza acestei legi, in ce-I priveste pe palestinienii arabi legea prevede cu totul altceva. Pentru un arab palestinian sau oricare individ care nu este evreu, fara consideratie daca a fost nascut sau nu in Israel sau daca a trait acolo majoritatea timpului, pentru ca sa devina cetatean al Israelului trebuie sa dovedeasca:
a. a fost inregistrat ca rezident in Israel la 3 ianuarie 1952, in virtutea legii de inregistrare a populatiei.
b. Ca a fost rezident in Israel la 4 ianuarie 1952
c. Ca a fost I Israel sau pe teritoriile anexate pe urma de la data infiintarii statului Israel si pana la 4 ianuarie 1952 sau ca a intrat legal in Israel in acea perioada.
Inarmat cu astfel de prevederi, Israelul refuza cetatenia palestinienilor care nu au fost atunci in Israel, chiar daca au fost in teritorii anexate ulterior. Din moment ce un mare numar de palestinieni nu au fost inregistrati in aceasta perioada fie din nestiinta, fie din neglijenta, fie din cauza haosului care a domnit atunci sau din lipsa de colaborare a autoritatilor militare, acestora li se refuza cetatenia. Urmasilor unuia care nu are cetatenia, nu i se acorda cetatenia israelita, cu toate ca este nascut in Israel, adica ramane fara cetatenie. Pentru ca noii nascuti ai acestor lipsiti de cetatenie sa poata obtine cetatenia, ei trebuie sa fi fost inregistrati intre a-18-a si a 21-a zi de nastere. Cum aceasta lege (menita numai sa sicaneze) nu este cunoscuta lumii, si ca atare foarte putini au facut uz de ea.
Dar chiar daca un palestinian a obtinut cetatenia israelita, el poate fi usor supus unor legi de confiscare a averii, care-l poate deposeda de teren si de locuinta.

DREPTURILE FEMEII
In Israel femeia este considerata drept proprietatea barbatului, iar in fata tribunalului ea are o pozitie inferioara fata de barbat. O femeie al carui barbat a disparut nu se mai poate marita si nici nu poate divorta daca sotul ei a innebunit sau devine insuportabil. Daca o femeie nu are copii si i-a murit sotul , ea trebuie sa se predea cumnatului ei care poate dispune de ea. Numai cu consimtamantul acestuia poate ea sa se marite din nou. Daca fratele e minor, trebuie sa astepte pana cand devine major sau sa obtina consimtamantul parintilor sai. De obicei parintii ii dau consimtamant daca ea le preda averea ce a mostenit-o de la sotul decedat.

LEGEA BASTARZILOR
Bastarzii sunt odraslele casatoriilor mixte. Acelasi lucru este valabil si pentru cazurile cand un evreu ortodox(iudaic) s-a casatorit cu o crestina care in prealabil a trecut la iudaism si casatoria a fost efectuata de un rabin conservator, liberal sau reformist. In Israel sotia si copiii nu pot fi inmormantati langa sot si tata in cimitirul ortodox. Rabinatul din Israel tine o evidenta a tuturor casatoriilor mixte si a bastarzilor, intr-o asa-zisa Carte Neagra.
Conform Enciclopediei talmudice, “orice femeie nascuta din parinti ne-evrei (goimi) , este considerata o prostituata, chiat daca inca nu a avut relatii sexuale.
Distinsul jurist israelit Justice Haim protesteaza vehement impotriva legilor rasiste ale Curtii Supreme din Israel: “Amara ironie a sortii a facut ca aceleasi argumente biologice si rasiste folosite de nazisti , care au inflamat legislatia de la Nuremberg sa serveasca ca baza pentru definirea oficiala a iudaismului, care sta la temelia Israelului.”(Joseph Badi, Fundamental Law of the State of Israel, New York, Twayne Publishers, 1960, pag.156)

“ESTI TU SIGURA, BUNICA ?”
Vai de acel evreu din Israel care descopera ca bunica lui, strabunica sau stra-strabunica lui nu a fost evreica sau a fost convertita la iudaism de un rabin gresit. Aceasta intrerupere in linia sa iudaica anuleaza casatoria in Israel, iar copiii sai vin trecuti in Cartea Neagra a bastarzilor si mai departe este descalificat ca donator de sange la Red Magen David (Crucea Rosie israelita) pentru ca le altereaza rasa.

EVREI NAZI
Raportul Natiunilor Unite despre tratamentul aplicat de catre evrei palestinienilor cuprinde si declaratiile lui Dr. Israel Shahak, care a enumerat multe cazuri de persecutii cunoscute de el personal. El spune: “Eu nu sunt impotriva acestor lucruri numai ca o persoana umana, ci si ca evreu, si ca unul care este mandru ce este evreu, pentru ca eu nu pot pretinde drepturi umane pentru evrei in oricare parte a lumii ar fi ei, daca eu nu lupt pentru ca aceleasi drepturi sa fie acordate palestinienilor(...) Eu am aceasi datorie ca evreu traind in Israel, si o afirm, mai degraba mor decat sa devin un evreu nazi.”

VEDERE DIN INTERIOR
Felicia Langer, o avocata din Israel scrie in Times din Londra: “Nu exista o cale legala de a te opune ocupatiei militare a teritoriilor arabe dupa razboiul din 1967 si cel din 1973. Demonstratiile pasnice, protestele, grevele, distribuirea de manifeste sunt pedepsite foarte grav. Pentru a da orice fel de ajutor unei persoane suspecte de a fi contra ocupatiei, cateodata numai pentru a-I da un pahar de apa unui tanar suspectat sau unui frate sau sora, curtile militare impun pedeapsa cu inchisoare.

ELITA RASEI UMANE
Conform celei afirmate de Dr. israel Shanak, “Evreii au reinviat o carte din secolul al 14 – lea, care este folosita ca un manual de educatie religioasa in scolile secundare. Cartea explica de ce goimii (ne-evreii) trebuie sa fie sclavii evreilor. Pentru ca evreii formeaza elita rasei umane si au fost in mod deosebiti facuti pentru a aduce omagii Creatorului. Pentru asta ei merita sa aiba sclavi si acesti trebuie sa fie dintre ne-evrei, pentru ca daca ar fi evrei ei nu ar putea sa-si dedice tot timpul lui Dumnezeu. Ne-evreii pot sa-I serveasca pe evrei dupa ce s-au lepadat de idolatria lor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”