Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 17 ianuarie 2012

Ion Moţa şi Vasile Marin comemoraţi la Majadahonda (foto)

Duminică, 15 ianuarie 2011, în Spania, la Majadahonda (lângă Madrid), aproximativ 120 de naţionalişti români şi spanioli au participat la comemorarea anuală a jertfei legionarilor români Ion Moţa şi Vasile Marin. Din ţară a participat o numeroasă delegaţie a Partidului Pentru Patrie, dar şi o delegaţie a Noii Drepte Italia.

Participanţi români şi spanioli au evocat personalitatea celor doi eroi şi semnificaţia jertfei lor. S-au cântat imnul Legiunii, Sfântă tinerețe legionară și Cara al sol, imnul Falangei spaniole.

Ion Moţa, comandant al Bunei Vestiri şi Vasile Marin, comandant legionar, au căzut răpuşi de un obuz pe frontul spaniol unde luptau împotriva brigăzilor comuniste internaţionale care au săvârşit orori de neimaginat pentru o minte sănătoasă.

Opt legionari români au participat simbolic alături de camarazii naţionalişti spanioli, aflaţi sub comanda Generalului Francisco Franco, la bătăliile pentru apărarea ordinii naţionale, tradiţionale, a Spaniei. Dintre cei şapte luptători români, Dumnezeu a primit ofranda celor mai buni dintre membrii echipei legionare: Moţa şi Marin.

Anual, la monumentul ridicat de Mişcarea Legionară în cinstea celor doi martiri, se adună naţionalişti români, spanioli, dar şi din alte ţări ale Europei. De fiecare dată se reînnoieşte legământul de a continua lupta pentru  o Europă liberă, a Naţiunilor suverane şi a justiţiei sociale.
Mulţumim camarazilor de la Madrid care ne-au pus la dispoziţie aceste minunate imagini.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”