Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 11 ianuarie 2012

Parlamentul israelian a votat o lege prin care imigranţii ilegali pot fi inchişi până la trei ani, fără să fie acuzaţi!

​Parlamentul israelian a adoptat o noua legislatie prin care imigrantii ilegali pot fi inchisi pana la trei ani, fara ca autoritatile sa ii puna sub acuzare, transmite CNN. Legislatia, care reprezinta un amendament la o lege din 1954 ce-i viza pe militantii arabi infiltrati pe teritoriul statului evreu, a fost aprobata cu 37 de voturi "pentru", in timp ce opt deputati au votat impotriva.

Documentul prevede pedepse cu inchisoarea de pana la 15 ani pentru orice persoana gasita vinovata de ajutarea imigrantilor implicati in traficul de fiinte umane sau de introducerea de arme si droguri in Israel.

CNN noteaza ca legislatia este parte a eforturilor guvernamentale de a reduce valul de imigranti care intra in Israel trecand granita cu Egiptul, majoritatea acestora fiind imigranti din Africa.

Un mesaj postat pe pagina de Facebook a premierului Benjamin Netanyahu precizeaza: "Si eu am votat pentru lege". Seful Executivului israelian a spus ca imigratia ilegala este o "calamitate nationala".

Luna trecuta, Guvernul de la Ierusalim a alocat 630 de milioane de shekeli (124 milioane de euro) pentru noi masuri care urmaresc sa combata imigratia ilegala.

Printre masuri se numara pedepse mai dure pentru israelienii prinsi ca angajeaza imigranti ilegali, inaugurarea unei noi inchisori pentru cei prinsi de autoritati si constructia mai rapida a unui zid la granita cu Egiptul.

Potrivit informatiilor, la sfarsitul anului trecut in Israel traiau 52.487 imigranti ilegali.

Netanyahu a anuntat ca va merge in Africa in lunile urmatoare pentru a discuta problema, insa nu a precizat ce tari va vizita.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”