Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

duminică, 29 ianuarie 2012

"VÂNĂTOAREA" DE CARANI. Finii lui Adi Minune: violuri, tâlhării şi localuri luate "cu japca"

Sursa foto: Adi Pîclişan
Unii dintre cei mai violenţi interlopi din Capitală, membrii clanului "Caran", au ajuns după gratii. Deveniţi cunoscuţi după ce au fost implicaţi în scandaluri cu focuri de armă, sechestrări de persoane sau violuri, aceştia aveau şi un artist care le ducea faima: Adrian Minune, naşul liderilor. Fostul şef al clanului „Caran”, Fane, este dependent de droguri. Fratele acestuia, Aurel, l-a înlăturat cu un spray în nas şi câţiva pumni.

Gruparea "Caran" a devenit mai cunoscută polițiștilor din București după Revoluție. Mitu și Liliana Caran au fost alungați din comuna Piteasca, județul Ilfov, de membrii unei grupări cu care s-au războit. Cei doi și-au luat cei patru copii și s-au mutat în București.

Bătăile şi Adrian Minune le-au adus faima
Fiii au crescut și, cu timpul, au început să iasă în evidenţă prin bătăile cu alţi romi din cartierul Panteliomon. Bătaie după bătaie, scandal după scandal, încet, încet, lumea a început să audă de "Carani". În plus, tot ca să „li se ducă numele”, aceștia au plătit maneliști, precum Adrian Minune, care le este și naș, să le strige numele la petreceri „Caranii să traiască!”. Așadar, au devenit cunoscuți. Acum au dosare la poliție cu violuri, sechestrări de persoane, furturi, violente, trafic de droguri, tot felul de infracțiuni.

Fănel, pac!...cu pistolul
Până pe data de 4 ianuarie, liderul grupării era Ștefan Caran. Problema lui și a celorlalți din grupare a fost că Fănel nu s-a mai putut lăsa de droguri. Și, dependent cum era, făcea greșeală după greșeală, atrăgând, ca un magnet, atenția. "Fraţii" lui se temeau că ochii polițiștilor puteau fi țințiți și pe ei, iar „afacerile” puteau fi în pericol. Ceea ce nu au știut „Caranii” este că polițiștii de la Direcția de Informații și Protecție Internă (DGIPI) și cei de la Serviciul Judiciar din Capitală îi supravegheau de un an.

Pe 4 ianuarie, anul acesta, Fănel Caran și-a pierdut iarăși mințile din cauza drogurilor. A scos pistolul, pe care-l deținea ilegal, la un bărbat, în comuna Belciugatele, din judeţul Călăraşi, și i-a furat acestuia mașina. În aceeași zi, pe strada Liviu Rebrean din București, Fănel a fluturat pistolul și ameninţat mai multe persoane. L-a lovit pe un tânăr cu tocul armei și a încins spiritele, producând scandal public.

Un spray în nas şi câţiva pumni au schimbat liderul
Alarmat de cunoscuți, Aurel, fratele acestuia a plecat să-l oprească. A urmărit mașina în care era Fănel, a tras mai multe focuri de armă în direcția mașinii acestuia. Fănel s-a speriat şi s-a urcat într-un taxi, pe care Aurel l-a blocat şi, ajutat de un alt membru al grupării, a deschis portierele maşinii. Aurel a pulverizat cu un spray lacrimogen pe fața lui Fănel, apoi i-a tras câțiva pumni. Așa a fost supus Fănel și înlăturat de la conducerea clanului. Astfel, Aurel a devenit lider, dar pentru puțin timp.

Fănel avea permis de conducere fals
Tot din cauza drogurilor, Ștefan Caran a mai comis o greșeală. În luna octombrie a anului trecut, a condus pe strada Eterului din Bucureşti şi l-a accidentat pe un bărbat, apoi a părăsit locul accidentului fără acordul poliţiștilor. Fănel avea un permis de conducere fals, dar nu asta a fost problema lui, ci faptul că a fugit de acolo. După ce polițiștii au identificat mașina implicată în accident, un alt membru al grupării a spus că a comis fapta, mai exact că se afla la volanul mașinii.

Viol într-un hotel de la Gara de Nord
Alți trei membri ai clanului Caran sunt acuzați că, în urmă cu o săptămână, au sechestrat două fete într-un hotel situat în zona Gării de Nord din București. Cei trei le-au amenințat și bătut pe fete. Una dintre ele a fost violată, obligată să întrețină raporturi sexuale normale şi orale cu unul dintre Carani. Tot la începutul acestui an, alți trei tineri din clan au sechestrat o tânără într-o locuință din cartierul Rahova. Fetei i s-a permis să iasă numai însoțită, foarte puțin timp, și a fost bătută și tăiată pe față.

Drogatului îi plăcea pistolul
Pe la sfârșitul anului trecut, Ștefan a intrat într-un hotel din București, unde i-a înjurat pe angajați ca la ușa cortului. I-a ameninţat cu un pistol şi l-a lovit cu patul pistolului pe un agent de securitate. În ziua următoare, Fănel și trei apropiați au scos aceeași armă și au amenințat-o pe angajata unei spălătorii auto din sectorul 3. Apoi au bătut doi agenți de pază. Tot prin 2011, Fane al lui Caran au bătut-o măr, până au lăsat-o în stare gravă pe angajata unei benzinării din sectorul 3. Au lovit-o cu pumnii şi picioarele. Femeia a stat în spital 35 de zile.

Patroni de cluburi cu forţa
Anchetatorii mai spun că membrii clanului „Caran” au fost o amenințare și pentru mulți oameni de afaceri prosperi. Nu de puține ori, le-au pus pistoalele la tâmplă afaceriștilor sau le-au amenințat familiile până ce aceștia le-au cedat localuri sau cazinouri. În unele cazuri, ca să pară totul legal, i-a forțat să facă acte din care reiese că au cedat de bunăvoie afacerile sau că le-au vândut pe sume modice. Unul dintre cluburile preluate în acest fel se află pe Bulevardul Magheru din București, mai spun polițiștiii.

Trimiși după gratii
Temutul clan „Caran”, cunoscut atât în București cât și în țară, a suferit, în urmă cu două zile, o grea lovitură. Cei mai violenți mebri ai grupării, 13 tineri, cu vârste cuprinse între 30 și 40 de ani, au fost luați în forță, în primele ore ale dimineții, direct din așternuturi, de polițiștii de la Investigații Criminale din Poliția Capitalei și de cei de la Direcția Generală de Informații și Protecție Internă (DGIPI). Ei au fost duşi în fața procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Goana după Carani
Gruparea „Caran” a fost supravegheată de polițiștii de la DGIPI, sau "Doi şi-un sfert", timp de un an. Acum, procurorii au dispus începerea urmăririi penale împotriva membrilor grupării pentru infracţiunile de viol, lipsire de libertate în mod ilegal, tâlhărie, vătămare corporală sau ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice după caz.

Anchetatorii le-au probat cel puțin șapte fapte. Pe numele a şase dintre ei, Instanţa a dispus emiterea unor mandate de arestare. Până să ia judecătorii decizia, însă, ordonanţele de reţinere emise de procurori au expitat iar "Caranii" au plecat acasă. Poliţiştii au fost nevoiţi să îi caute, din nou, ieri dimineaţă, pe cei care aveau emise mandate de arestare.

1 comentarii:

Anti Masonerie spunea...

Adrian Avorton Cacat!

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”