Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 21 februarie 2012

„Prinţul ţiganilor”, arestat azi noapte. Cosmos Tănase a făcut nunta anului între două transporturi de droguri

Procurorii încep să dea răspunsuri la întrebarea: „De unde au cei mai bogaţi țigani atâţia bani fără să deţină nicio afacere la vedere?”. Cosmos, căruia Adi Minune i-a cununat fiul, făcea trafic pe relaţia Spania-România.

Cosmos Tănase, supranumit “Prinţul ţiganilor”, a fost reţinut luni noapte la Iaşi. Procurorii îl acuză că ar fi coordonat o reţea specializată în trafic de cocaină pe relaţia Spania - România.

Cocaină de 130.000 de euro

Procurorii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Terorism l-au reţinut pe Cosmos pentru 24 de ore şi-l vor prezenta în faţa instanţei de judecată cu propunerea de arestare. Interlopul ieşean este acuzat de trafic de droguri de mare risc şi introducerea în ţară a acestor droguri.

Anchetatorii vorbesc despre o cantitate de 1,3 kilograme de cocaină care ar fi valorat pe piaţa neagră peste 130.000 de euro.

"În ceea ce-l priveşte pe clientul meu, nici la percheziţia domiciliară şi nici la percheziţia corporală, nici la percheziţia autoturismului şi nici în alte locuri pe care le-ar putea frecventa nu s-a găsit nicio cantitate de drog", a declarat avocatul Marius Striblea, apărătorul lui Cosmos Tanase.
Drogurile ar fi fost descoperite la doi tineri care se aflau, din punctul de vedere al procurorilor, în subordinea lui Cosmos.

O nuntă de milioane

În septembrie anul trecut, clanul Tănase a fost, din nou, în atenţia opiniei publice. La mijlocului lunii, Cosmos Tănase şi-a însurat feciorul, pe Aleodor (19 ani) cu Simeria (care în momentul căsătoriei avea doar 15 ani şi 6 luni).
Naşul cuplului a fost celebrul manelist Adi Minune. Ceremonia grandioasă s-a desfăşurat la centrul Providenţa aparţinând Mitropoliei. La căsătorie au participat sute de invitaţi, capi ai lumii interlope din Iaşi, Craiova, Bucureşti.

Unul dintre cei mai bogaţi țigani din ţară

Cosmos este capul clanului Tănase. Acesta a plecat în Germania pe când avea doar 16 ani, fiind „printre primii ţigani” care a luat drumul Occidentului. Din Germania, Cosmos a adus maşini de zeci de mii de mărci, aparatură şi bani cât să-i ajungă pentru „7 vieţi”, după cum singur declara într-un ziar local. Activitatea sa a intrat în atenţia anchetatorilor germani, iar presa de acolo relata despre copiii români obligaţi să cerşească sau să fure pentru el.
Dat afară din Germania, Cosmos a devenit cunoscut şi în România. În vara anului 2002, acesta a fost dat în urmărire generală într-un dosar instrumentat la Galaţi, acolo unde a fost acuzat de lipsire de libertate, fiind implicat în răpirea unui ţigan care avea o datorie de 200.000 de dolari la cămătarii ieşeni.

Infracţiuni în vest, bani spălaţi în România

Astfel, în Germania, România şi Spania (unde a pus pe picioare o reţea de trafic de carne vie), pe numele său au fost instrumentate mai multe dosare, cu acuzaţii din cele mai grave: trafic de persoane, furturi, cerşetorie.
Din banii câştigaţi, Cosmos şi-a luat mai multe proprietăţi imobiliare în Iaşi şi maşini de lux. La mijlocul anilor 2000, Cosmos Tănase a fost încarcerat într-o închisoare din Spania. În noiembrie 2009, când a murit tatăl său, Cosmos a primit învoire pentru câteva zile pentru a asista la funeralii. Între timp şi-a ispăşit pedeapsa şi a revenit în Iaşi.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/printul-tiganilor-arestat-azi-noapte-cosmos-tanase-a-facut-nunta-anului-intre-doua-tra.html

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”