Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 21 martie 2012

CULMEA COMERŢULUI: GERMANIA a vândut ISRAELULUI un submarin care poate fi echipat cu arme nucleare


Germania va furniza Israelului un al şaselea submarin convenţional de tip Dolphin, a declarat marţi ministrul german al Apărării, Thomas de Maiziere, în timpul unei vizite a omologului său, Ehud Barak, la Berlin, relatează AFP.

Un contract între cele două ţări a fost semnat în 2005, sub guvernul lui Gerhard Schroder, pentru vânzarea a două exemplare suplimentare - în prezent în curs de fabricare -, plus o opţiune, vânzarea confirmată marţi.

"Un submarin suplimentar va fi livrat Israelului", a declarat de Maiziere în timpul unei conferinţe de presă, adăugând că Germania va plăti o parte din costul submarinului, fără a preciza cât, potrivit zf.ro.
La sfârşitul lunii noiembrie, o sursă guvernamentală a declarat că Germania s-a angajat să acopere o treime din cost, fără a depăşi suma de 135 de milioane de euro.

Berlin planificase să renunţe la contractul celui de al şaselea submarin din cauza construirii unor locuinţe israeliene în Ierusalimul de Est.

Guvernul german şi-a dat în cele din urmă acordul, după deblocarea de către Israel a unor fonduri datorate Autorităţii Palestiniene.

http://www.realitatea.net/culmea-comertului-germania-a-vandut-israelului-un-submarin-care-poate-fi-echipat-cu-arme-nucleare_925245.html

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”