Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 4 aprilie 2012

Liber la interceptări de mail-uri şi apeluri telefonice. România va intra în programul "Big Brother" al UE

Statul român vrea să ştie tot ce facem. Orice convorbire telefonică, SMS sau e-mail va fi înregistrat şi stocat timp de jumătate de an. Va fi posibil odată cu legea Big Brother pe care UE ne obligă să o adoptăm cât mai repede. Altfel vom plăti o amendă de 170 de milioane de euro pe lună.

Românii vor intra curând în programul Big Brother, legea europeană care permite monitorizarea telefoanelor şi a email-urilor.

Companiile telecom vor stoca informaţii despre apelurile pe care le facem sau le primim - inclusiv cine şi cât ne sună, în ce zi şi la ce oră. Chiar şi durata convorbirii.

Firmele de telefonie vor fi păstra inclusiv informaţiile despre aparatul de la care vorbim sau suntem apelaţi şi locaţia acestuia. În cazul e-mailurilor se vor reţine IP-urile.

Ce vorbim va rămâne secret, spun autorităţile.

Legea va obliga compania telecom să dea statului informaţiile despre clienţi în 48 de ore. Oricine va avea acces la bazele de date va putea afla care sunt cercurile de cunoştinţe ale unei persoane, de cât timp este în aceste cercuri şi cât de des intră în contact cu ele.

La finalul perioadei de stocare a datelor, operatorii sunt obligaţi să distrugă ireversibil informaţiile.

O iniţiativă asemănătoare a fost declarată neconstituţională în 2009. Nici atunci, nici acum legea nu garanta securitatea datelor personale.

În calitate de membru al Uniunii Europene, România e obligată să aplice legea Big Brother. În caz contrar va plăti o amendă de 170 de milioane de euro lunar.

http://www.antena3.ro

1 comentarii:

pase scurte spunea...

acta, acum big brother, astia vor sa intreaca securitatea lui nea nicu

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”