Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 29 mai 2012

Bilderberg, în SUA: Cine va conduce America?

Grupul elitelor care conduc lumea se va întâlni anul acesta pe teritoriul Statelor Unite, fapt ce alimentează teoriile speculaţiei privind alegerea preşedintelui american

După fiecare întâlnire a grupului Bilderberg se întâmplă lucruri importante în lume. Iar când, contrar obiceiului ca aceste întâlniri să se petreacă în locuri secrete, de lux, exclusiviste din Europa, au loc în America, atunci întâlnirea are cu siguranţă legătură cu alegerile prezidenţiale din Statele Unite. Ultima oară când s-a întâmplat aşa a fost în 2008, anul electoral când Statele Unite şi întreaga lume s-au ales cu Barack Obama.

Acum este iarăşi an electoral în America, iar grupul Bilderberg se întâlneşte între 30 mai şi 3 iunie din nou în SUA, în statul Virginia, la Hotelul Westfield Marriott, comentează rt.com. Mulţi cred că aici s-ar putea decide dacă Obama va mai obţine un mandat prezidenţial sau în locul lui va veni alt preşedinte ales. Este o chestiune care îi preocupă pe mulţi din rândul celor care sunt convinşi că lumea este condusă de o mână de oameni reuniţi într-un grup "conspirativ", care trage iţele nevăzute ale omenirii. Un răspuns clar nu a fost dat până acum şi poate nici nu va fi dat vreodată, însă vor exista cu siguranţă voci care vor spune că ceea ce se va întâmpla după această apropiată reuniune, mai ales în America, cu ocazia viitoarelor alegeri prezidenţiale, a fost, desigur, rezultatul discuţiilor secrete din Virginia.

Se mai spune că una dintre metodele "de lucru" preferate ale grupului Bilderberg constă în a-i invita pe viitorii şefi de stat sau de guvern la aceste întruniri secrete ale grupului. Se ştie că aşa s-a întâmplat cu preşedintele George H.W. Bush (tatăl fostului preşedinte George W. Bush) în 1985, cu preşedintele Bill Clinton în 1991, cu Tony Blair în 1993 sau cu Romano Prodi, fostul şef al Comisiei Uniunii Europene, în 1999. Aşa s-a întâmplat şi cu Obama în 2008. Reuniunea grupului de la Bilderberg a avut loc tot în Virginia, la Chantilly, nu departe de Washington DC, în perioada 5-8 iunie în acel an. Obama şi Hillary Clinton se aflau umăr la umăr în cursa pentru nominalizarea în cursa prezidenţială din partea Partidului Democrat. Şi amândoi au dispărut în ziua de 5 iunie 2008 în mod "misterios", pentru câteva ore, "undeva în zona Washingtonului", după cum a relatat apoi presa americană, care a tras concluzia că au fost amândoi, cu siguranţă, la întâlnirea cu cei din "Bilderberg". Iar ceea ce a fost după aceea se ştie. După două zile de la întâlnire, Hillary a abandonat cursa în favoarea lui Obama, spunând că îl va susţine în continuare, iar el a câştigat alegerile şi a numit-o pe Hillary şefă a diplomaţiei americane, adică secreatar de stat.

Americanii abia aşteaptă să afle acum care dintre "prezidenţiabili" va călca pe-acolo, ca să ştie cine le-ar putea fi preşedinte.
Dacă la început era cât se poate de "ermetic", cu timpul, grupul de la Bilderberg a început să mai comunice din când în când şi cu "exteriorul". De pildă, şi-a făcut site oficial pe internet, www.bilderbergmeetings.com, pe care se prezintă ca fiind "Bilderberg Meetings", un club (format – n.r.) "numai pe bază de invitaţii", constituit din aproximativ 140 de persoane, dintre cele mai puternice şi reprezentative din lume, din diferite medii: finanţe, afaceri, comerţ, petrol, politică, arte, ştiinţă, capete încoronate, mass-media ... Iar singura activitate a selectului grup pare să fie "Conferinţa" sa anuală, la care nu se votează nimic, nu se decide nimic şi nu se emite nici un comunicat de presă.

jurnalul.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”