Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

duminică, 27 mai 2012

În România continuă tendinţa de concentrare a organizațiilor media naționale în mâinile câtorva persoane foarte bogate

În raportul pe 2011 cu privire la respectarea drepturilor omului în România, Departamentul de Stat american notează observațiile cu privire la libertatea presei: „În timp ce mijloacele de informare independente au fost active și au putut exprima numeroase opinii fără restricții evidente, politicieni și persoane aflate în strânsă legătură cu politicieni și grupuri politice dețineau în mod direct sau controlau în mod indirect numeroase canale media locale și naționale, iar știrile și tonul editorial al acestora reflectau adesea vederile acestor patroni. Tendința de concentrare a organizațiilor media naționale în mâinile câtorva persoane foarte bogate a continuat”.

Nationalistii Autonomi si-au exprimat inca de la inceput dezideratul ca trusturile mass-media sa fie interzise pentru a asigura pluralitatea de opinie. Unii oficiali au simulat ca isi doresc o lege contra trusturilor media, dar pe masura ce au intrat in aliante cu moguli media au uitat intentiile declarate.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”