Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 8 mai 2012

Jeremy Clarkson (TOP GEAR): "Rasismul ar rezolva cozile din aeroport"

Jurnalistul britanic Jeremy Clarkson este în centrul unei noi controverse din cauza afirmațiilor sale. De această dată, Clarkson a spus că problema timpului mare de așteptare pe aeroportul Heathrow din Londra ar putea fi rezolvată cu "puțin rasism".

Prezentatorul Top Gear a spus că pasagerii care nu reprezintă un pericol ar trebui să treacă ușor de controalele din aeroport, iar autoritățile să se concentreze numai pe cei cu potențial infracțional. Astfel ar putea fi evitate cozile interminabile de pe aeroportul Heathrow, cel mai mare din Marea Britanie.

"Singura soluție posibilă este să introducem un pic de rasism. Nimănui nu îi place de un rasist. Nu are loc la muncă, la joacă sau în guvern. Dar pe Aeroportul Heathrow? Hmmm", a spus Jeremy Clarkson, citat de "The Telegraph".

Prezentatorul tv a spus că forțele de securitate ar trebui să se concentreze pe indivizii negricioși, cu barbă și mai puțin pe persoanele cu pielea albă și părul blond.

Jurnalistul BBC crede că situația se va înrăutăți semnificativ în perioada Jocurilor Olimpice.

Afirmațiile lui Clarkson sunt cele mai recente dintr-un lung șir de cotroverse. La începutul anului, el s-a plâns de trenurile, hainele, mâncarea și istoria Indiei.

Anul trecut, BBC și-a cerut scuze oficial ambasadorului mexican pentru că Jeremy Clarkson și Richard Hammond au afirmat, într-o ediție a Top Gear, că mașinile mexicane reflectă trăsăturile naționale: leneșe, ineficiente, ca un mocofan flatulent cu mustață, ce se sprijină de un gard.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”