Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 16 mai 2012

Manifestul Partidului „Totul pentru Ţară”


Români,

O entitate social-politică cu rădăcini în demnitatea luptei anticomuniste, reprezentând suflul mereu tânăr al eroismului de durată, se angrenează necondiţionat în anularea procesului de disoluţie al Patriei şi constituirea unui pol autentic de rezistenţă naţională împotriva ameninţărilor externe şi interne.

Partidul Totul pentru Ţară, reînfiinţat în anul 1993 de luptătorii anticomunişti, în permanenţă obturat în manifestări de către legislaturile ultimilor 20 de ani, înţesate de nomenclaturişti, se adresează românilor prin prisma liniei directoare care a reprezentat resortul genezei lui – jertfirea necondiţionată pentru justeţea cauzei naţionale.

Continuând lupta în cadrul statului de drept, plecăm de la următorul deziderat: „Ce putem face noi pentru ţară, nu ce poate face ţara pentru noi” şi credem că doar o resurecţie morală poate stabiliza şi apoi reconstrui societatea, economia sau viaţa politică.
Considerăm că după 1989 nepromulgarea unor legi precum cea a lustraţiei a condus la falimentul politicii româneşti postdecembriste, faliment concretizat în decredibilizarea clasei politice, sărăcirea şi descurajarea populaţiei, pauperizarea culturii şi sugrumarea posibilităţilor de manifestare a geniului naţional, amplificarea tragică a numărului de avorturi, culminând cu emigrarea în masă şi aruncarea României în înrobitorul statut de colonie.

Indiferent de calculele şi alianţele politice ale actualei clase conducătoare, acestea toate se vor dovedi falimentare, fiindcă nu reprezintă decât demersurile perfide ale aceloraşi progenituri comuniste postdecembriste, care au întinat toate principiile morale pe care şi le-au atribuit în fatidica perioada a campaniei electorale. Realitatea socială dezolantă a ultimelor două decade ne îndeamnă să adresăm o întrebare necesară înaintea unui proces reformator: Câţi dintre românii, ajunşi în vârful ierarhiei guvernamentale, nu s-ar fi deprins cu aceleaşi practici oneroase ale politicianului posdecembrist? Răspunsul va constiui punctul de sprijin al unei reînnoiri autentice.

Se impune lichidarea Anti-României instalată după 1945 şi perpetuată până în prezent, iar un autentic stat românesc nu poate avea la bază decât un nou om politic, altul decât cel al ultimilor 70 de ani. Revigorarea socială, politică, economică sau culturală a României nu se va realiza prin programe politice sau reforme abstracte, ci prin oameni, oameni primeniţi sufleteşte, care să constituie piatra unghiulară de reformare socială şi pepiniera pentru o nouă clasă politică.

Modelul nostru de luptă este opus politicianismului. Oratoriei sterpe, mercantilismului, lăcomiei şi minciunii noi le opunem oratoria faptei, demnitate, dezinteres material şi adevăr absolut. Detestăm promisiunile electorale şi nu ne erijăm în singurii deţinători ai soluţiei salvatoare. Credem că, înainte de a avea drepturi, avem responsabilităţi, responsabilităţi faţă de Neam, faţă de societate şi faţă de Dumnezeu. Motivaţi de demnitatea şi curajul întemeietorilor noştri, însuşiri morale probate în perioada luptei de rezistenţă naţională anticomunistă, afirmăm că garanţia demersului nostru reformator este dreptatea; dreptatea pentru toate categoriile sociale. Doar în urma aplicării unei justiţii fără toleranţă, care să se răsfrângă asupra marilor culpe imputate oamenilor politici precum controversatul proces de privatizare, se poate purcede la înfăptuiri de ordin material.

Nu suntem un curent nou, suntem actualizarea avântului milenar de curaj, demnitate şi credinţă în Dumnezeu al strămoşilor, prezent în fiecare suflet de român, dar estompat de deznădejdea şi laşitatea instrumentate de tragicele realităţi sociale şi politice ale ultimilor 7 decenii.

Refacerea sănătăţii morale a naţiunii este o condiţie primordială pentru redobândirea statului, de aceea:

Chemăm alături de noi pe toţi cei care sunt conştienţi că starea de degradare actuală a României, în toate formele ei de existenţă, este rezultatul unei dezrădăcinări sistematizate, iar lupta de redobândire a statului din mrejele politicianismului venal se poate duce doar prin curaj şi dăruire necondiţionată.

2 comentarii:

lucian spunea...

Buna seara
Nu vreu sa va critic,nu vreau sa va aduc nicio vina dar v-am votat si sunt dezamagit-nu ati luat nici cat BECALI sau alti ciumati care au canditat la aceste alegeri.
Parerea mea:lasati orgoliile si toate problemele care va divid si uniti-va.
Sunt un simpatizant al MISCARII LEGIONARE si urmaresc mai de mult evolutia voastra dar am impresia ca bateti pasul pe loc.Daca doriti sa comentam impreuna subiectul va stau la dispozitie.MULTUMESC

Partidul „Totul pentru Țară” Timișoara spunea...

Dragă prietene,
Indivizi ca Becali sau Dan Diaconescu investesc milioane în alegeri pentru a scoate după. Pe noi ne desparte de ei forța financiară și demagogia pe care noi nu o vom practica niciodată. Noi nu spunem oamenilor ceea ce vor ei să audă, ci ceea ce este corect, adevărat și necesar.
În rest, noi suntem uniți. Cu cine ne-am mai putea uni? Niciodată nu vom face alianțe imorale care să afecteze prestigiul partidului TpȚ și care să scadă linia morală.
Dacă sunteți din zonă, vă invităm să ne contactați la adresa de e-mail: tpt.timis@gmail.com
Dacă sunteți din altă zonă vă invităm să vă adresați reprezentanților din teritoriu.
http://pentrupatrie.ro/old/filiale

Mulțumim pentru gândurile bune.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”