Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

duminică, 13 mai 2012

O "armă sonică" va fi instalată la Londra în perioada Jocurilor Olimpice

Ministerul britanic al Apărării a confirmat că un dispozitiv care poate fi folosit ca "armă sonică" va fi instalat la Londra în perioada Jocurilor Olimpice, relatează BBC News Online.

Dispozitivul Acustic cu Rază Lungă (LRAD), de fabricaţie americană, poate fi folosit pentru a transmite avertismente verbale pe distanţă mare sau pentru a emite o undă de tonuri ce induc durere.

"În cadrul contribuţiei armatei la efortul de securitate condus de poliţie, pentru a asigura siguranţa Jocurilor, forţele armate vor folosi o gamă largă de bunuri şi echipamente", a declarat un purtător de cuvânt al armatei.

"Acestea includ LRAD, care va fi mobilizat în timpul Jocurilor Olimpice pentru a fi folosit în primul rând ca megafon, în cadrul măsurilor de control maritim pe Tamisa", a adăugat el.

Acest dispozitiv poate produce sunete asurzitoare de 150 de decibeli, unda sonoră putând fi direcţionată cu mare precizie. LRAD poate fi folosit şi pentru a transmite avertismente verbale, cum ar fi ordine de dispersare a mulţimilor.

1 comentarii:

Anonim spunea...

am citit ce spunea pavel abraham care il credeam un om echilibrat - spunea ca jandarmii ar avea dreptul sa foloseasca munitie de razboi contra demonstrantilor! asta da ! deci gandim ca decat sa fie in demisie zece paduchi blindati mai bine cateva sute de impuscati! domnuuuuu abraham poate gandim si desprae cei care spun asta ca nu le-ar strica un lunetist sa se ocupe de ei - asta e instigare la razboi civil domnu' avocat abraham!

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”