Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 2 iunie 2012

MANIPULARE MACABRĂ: Informaţia lansată de comunitatea siriană din Timişoara potrivit căreia două cetățence românce ar fi murit în Siria este FALSĂ!


Informaţia lansată de comunitatea siriană din Timişoara potrivit căreia două cetățene românce de origine siriană ar fi murit în timpul atacurilor care au avut loc în Hula pe data de 25 mai este FALSĂ, cele două femei fiind în viaţă, a declarat, pentru MEDIAFAX, Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Băsescu.

"Sunt în măsură să afirm că informaţia lansată de comunitatea siriană din Timişoara potrivit căreia două românce ar fi murit în timpul atacurilor care au avut loc în Hula pe 25 mai a.c. este falsă, iar cele două femei se află în viaţă", a spus purtătorul de cuvânt al preşedintelui Traian Băsescu.

De asemenea, el a arătat că Administraţia Prezidenţială face apel la organizaţiile siriene din România "să nu lanseze informaţii false cu scopul de a-şi exprima convingeri politice".

Totodată, Bogdan Oprea a menţionat că "Ambasada României din Republica Arabă Siriană este în măsură să acorde asistenţă celor aproximativ 14.000 de cetăţeni români aflaţi pe teritoriul Siriei".

Preşedintele comunităţii siriene din Timişoara, Ziad Mashalmeh, a declarat, vineri, că două tinere din municipiu, care erau plecate de mai mult timp în Siria, la tatăl lor, au fost ucise în masacrul din Hula.

Potrivit dr. Ziad Mashalmeh, cele două tinere, în vârstă de 18 şi 23 de ani, erau surori din Timişoara şi se aflau la Hula, în Siria, unde se mutaseră de mai multă vreme la tatăl lor.

"Săptămâna viitoare, va fi zi de doliu la Timişoara în memoria celor două fete şi a celorlalte victime ale masacrului. Cele două tinere, Ahma şi Misrin, aveau 18 şi 23 de ani, iar tatăl lor, Abdul al Hakim, a studiat Medicina în Timişoara. Acesta s-a căsătorit cu o timişoreancă pe nume Georgeta, mama fetelor, dar s-a întors în Siria. Fetele au plecat şi ele de mai multă vreme în Siria, la tatăl lor. Nu ştim unde locuieşte acum mama fetelor ucise la Houla. Facem apel pe această cale să ne caute ca să o ajutăm în aceste momente grele", a declarat corespondentului MEDIAFAX dr. Ziad Mashalmeh.

Ulterior, vineri, MAE preciza, la solicitarea MEDIAFAX, că informaţia legată de tinerele românce ucise în Siria nu a putut fi confirmată până la acel moment, autorităţile siriene arătând că întâmpină dificultăţi mari din cauza accesului anevoios în localitatea Houla.

"Ambasada României la Damasc a contactat Ministerul Afacerilor Externe şi al Repatriaţilor, care desfăşoară verificări în vederea clarificării acestei informaţii. Până în prezent nu a putut fi confirmată, autorităţile siriene arătând că întâmpină dificultăţi mari din cauza accesului anevoios în localitatea Houla. De asemenea, un oficial al MAE sirian a exprimat determinarea de a clarifica cât mai repede situaţia la care se face referire. Ambasada României în Siria monitorizează atent situaţia şi se află în contact strâns cu autorităţile siriene", a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al MAE român, Ovidiu Dranga.

Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, declara că a propus Guvernului şi Preşedinţiei expulzarea ambasadorului Siriei la Bucureşti, dar şi rechemarea ambasadorului român la Damasc, ca formă de protest faţă de masacrul comis săptămâna trecută în oraşul sirian Houla.

Premierul Victor Ponta declara că propunerea Ministerului de Externe privind expulzarea ambasadorului Siriei la Bucureşti şi rechemarea ambasadorului român de la Damasc este corectă, dar autorităţile române trebuie să păstreze personal consular suficient care să-i ajute pe românii aflaţi în Siria.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”