Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

vineri, 29 iunie 2012

Mark Knopfler de la Dire Straits a refuzat Timișoara din cauza criminalului țigan Mailat!

Reprezentanții primăriei și ai CJT au încercat să organizeze la Timișoara un concert cu trupa legendarului Mark Knopfler, însă s-au lovit de refuzul categoric al muzicianului britanic din cauza crimelor înfăptuite de țiganii din România.
Negocierile pentru aducerea lui Mark Knopfler la Timișoara au avut loc în urmă cu câțiva ani. În urma corespondențelor cu managerul celui care a pus bazele legendarei formații Dire Straits, s-a convenit ca românii să plătească 100.000 de euro, pentru un concert în aer liber, în Piața Unirii. Primăria și CJT au decis să împartă frățește plata pentru a organiza mega concertul din Timișoara.

“După ce am rezolvat cu greu împreună cu CJT aranjamentele financiare, Mark Knopfler a refuzat să mai vină în România, pentru că în clipa aceea țiganii din România se destrăbălau prin Italia, jefuind și violând. Asta a fost cel puțin motiviul oficial de refuz”, a dezvăluit Adrian Orza, care a fost viceprimarul Timișoarei timp de 12 ani.
Oficialitățile din Timișoara au ținut în mare secret tratativele cu reprezentanții artistului din Marea Britanie. Mark Knopfler avea agenda de concerte plină tot anul, însă în perioada în care s-a încercat aducerea lui la Timișoara, au existat patru zile libere în calendarul acestuia.

“Ghinionul a fost că în momentul în care urma să își de acordul pentru concert, Mark Knopfler se afla în Italia. Era perioada în care a avut loc cazul Mailat. Artistul a stat cu ochii pe știrile prezentate acolo. Toată lumea vorbea numai despre isprăvile făcute de țiganii din România în Italia. Atunci a luat decizia că nu mai vrea să ajungă în România”, a declarat Orza.

Pe fir au intrat rapid organizatorii din București, care, la rândul lor au încercat să îl convingă pe Mark Knopfler să concerteze în capitală. “Bucureștenii au fost refuzați din cauza drumurilor proaste. Iar pentru montarea scenei ei se plimbă cu zeci de TIR-uri. Știau tot despre România”, a mai spus Adrian Orza.

Mark Knopfler este cunoscut ca vocalistul, chitaristul și compozitorul formației rock britanice Dire Straits, pe care a fondat-o în 1977 alături de fratele său David.

Knopfler se află pe locul 27 în lista "Celor mai buni 100 de chitariști ai tuturor timpurilor" publicată de revista "Rolling Stone". Mark Knopfler și Dire Straits au vândut în total peste 120 de milioane de albume.

http://www.adevarul.ro/locale/timisoara

1 comentarii:

Anonim spunea...

Nu ma mir! Moarte TIGANILOR!!

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”