Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

duminică, 15 iulie 2012

Basarabia: Monumentul lui Lenin doborât la pământ la Donduşeni

Monumentul liderului bolșevic Vladimir Lenin de la Donduşeni a fost demolat în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Potrivit localnicilor monument ar fi fost doborât de un tractor, iar o decizie în acest sens ar fi fost adoptată vineri, 13 iulie, de Consiliul Donduşeni. Românii din Basarabia sunt tot mai deranjați de monumentele ridicate de ocupanți în cinstea unor personaje care sunt responsabile, direct sau indirect, de crimele și deportările la care au fost supuși în perioada ocupației sovietice.

Amintim că monumentul închinat satrapului lider bolșevic Lenin din Dondușeni a fost parțial distrus în luna martie de persoane necunoscute. Atunci statuia a rămas fără cap.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”