Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 17 iulie 2012

Mişcarea Legionară de Rezistenţă. Cele 16 comunicate răspândite în Ţară: Comunicatul Nr. 6

COMUNICAT N. 6
_______________
ÎNDEMN LA ÎNȚELEGERE

N.B. - Citeşte reciteste, cugetă la cele scrise. Trece apoi textul mai departe dela mână la mână sau prin postă. Dacă poţi multiplică-l si răspândeste-l în mijlocul tineretului studenţesc şi muncitoresc. Nu te manifesta deschis. Nu lăsa urme. Misiunea ta e să arunci sămânţa cea bună, în tăcere, dar cu convingere. Va veni şi timpul culesului!

Nu dor nici luptele pierdute,
Nici rănile din piept nu dor,
Cum dor acele braţe slute
Care să lupte nu mai vor.

Cât inima în piept îţi cântă
Ce-nseamnă-n luptă-un braţ răpus?
Ce-ţi pasă-n colb de-o spadă frântă
Când te ridici cu-n steag, mai sus?

Înfrânt nu eşti atunci când sângeri,
Nici ochii când în lacrimi ţi-s.
Adevăratele înfrângeri
Sunt renunţările la vis.

Nici îmbrăcarea cămăşii verzi şi nici salutul nu sunt de ajuns ca cineva să devină legionar. Nici chiar înţelegerea "raţională" a Mişcării Legionare. Ci numai conformarea vieţii cu normele de viaţă legionară. Pentru ca Legiunea nu este numai un sistem logic, o înlantuire de argumente, ci o “trăire”. Dupa cum cineva nu este creștin dacă „cunoaște” și „înțelege” Evanghelia, ci numai dacă se conformează normelor de viață afirmate de ea, dacă o „trăiește”.

Corneliu Zelea Codrenu
Pentru Legionari
p. 299

”Omul epocei noastre e prea sărăcit de viață interioară și prea expus curentelor vătămătoare de idei, ca să se poată lipsi de experiența naționalismului. Fără prezenţa vie a acestui principiu în conştiinţa individului, masele populare ar nimici cadrul natural al istoriei, alcătuit din categorii etnice, şi s-ar nivela într-un amestec degradant de rase, popoare şi culturi. Naționalismul nu este numai o ideologie necesară a actualului moment internațional, el este elementul creator al istoriei și pavăza permanentă a națiunilor, de a cărui ocrotire neamurile vor avea și mai mult nevoie în timpurile ce vor veni.”

Horia Sima
Menirea Naționalismului
pp. 10-11

Mișcarea Legionară de Rezistență
Aiud, 24 Noembrie1974.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”