Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

duminică, 26 august 2012

26 august 1944: Horia Sima rostește la Radio Donau din Viena proclamația către țară condamnând trădarea regelui Mihai

Discursului Comandantului Legiunii, Horia Sima, la Radio “Dunarea” (Viena) difuzat dupa intalnirea de pe 25 august 1944 cu Reichsfuhrerul SS si cu ministrul de externe german von Ribbentrop. Acesta a avut urmatorul continut:

“Romani! Noul regim national va cere sa nu-l sprijiniti pe tradatorul rege Mihai, anturajul sau de la curte si clica corupta a intereselor afaceristilor din Bucuresti si sa nu va supuneti cu nicio ocazie ordinelor lor. Soldati romani! Regimul national roman va cheama sa nu va supuneti ordinelor regelui tradator si ale uneltelor lui din armata, ci sa ramaneti loiali de partea aliatilor nostri germani care, ca si voi, si-au varsat sangele pentru apararea pamantului romanesc si continua sa reziste bolsevicilor!”

Cititi si Voluntari romani in Waffen SS, 1944-45, de Richard Landwehr

4 comentarii:

Anonim spunea...

Nu von Ribbentrop a dat Ardealul ungurilor? Nici Horia Sima nu-i departe de cuvantul "tradator".

6IX40 spunea...

„von Ribbentrop a dat Ardealul ungurilor”???!!! Asta e bună. Germania nu a fost decât un garant al repectării tratatului, indiferent de decizia care ar fi fost luată de România. Germania, prin vocea lui Adolf Hitler însuși a spus că NU se va implica în conflict , ci va avea doar rolul de arbitru. De unde scoateți tâmpeniile astea, oameni buni?...
Citiți și identificați semnatarii Dictatului din partea României. Succes!

Iar Horia Sima a fost un luptător naționalist care se naște o dată la 50 de ani. Papagalii care îl critică nu au ajuns nici măcar să îi citească opera, fiind mult prea greu pentru ei.

Abaris spunea...

Nu Ribbentrop ci tradatorul rege carol. Prin intrigi, incapacitate, prostie si tradare au permis Ungariei sa manevreze de asa natura incat sa obtina pe nedrept Ardealul de Nord.

Un Zelea-Codreanu premier si o apropiere de Germania ar fi fost benefica economic si militar. Rege a urmat calea cea mai distructiva cu putinta pentru Romania.
Iudeo-democratii promiteau fara a face nimic, iudeo-bolshevicii aveau pretentii teritoriale si atacau necontenit granitele, iar Germania era antagonizata inutil de catre carol cel destrabalat.

Daca Hitler nu sustinea diktatul, ungaria ar fi atacat Romania impreuna cu URSS - aceasta din urma urmand sa ocupe inclusiv Ploiestiul. Moment din care URSS ar fi devenit de neoprit.

Acesta a fost marele santaj unguresc prin care au ocupat Ardealul de Nord. Restul a fost cea mai jegoasa propaganda (asemuirea dintre Versailes si Trianon) si manipulare (amanta unguroaica a contelui Ciano - ce a sfarsit impuscat din pacate mult prea tarziu).

De aceeasi iresponsabilitate au dat dovada si politicienii polonezi - manipulati cu acelasi cinism de catre iudeo-democrati.

Sima si Antonescu au salvat Romania de o soarta la fel de dureroasa si de nedreapta ca a Poloniei.

Din pacate cei doi s-au lasat invrajbiti - spre nenorocul Romaniei. Nu ne ramane decat sa observam cat de eficace in timp a fost aceasta manevra murdara.

Anonim spunea...

6IX40: chiar crezi ca le stii pe toate? Si mai ales...crezi ca tot ce ai citit e 100% adevarat?

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”