Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

vineri, 14 septembrie 2012

Asociația Deutsches Freikorps (video)


Asociatia Deutsche Freikorps este rezultatul intalnirii unor persoane pasionate de istoria militara a poporului german, care au dorit sa formeze un grup de reconstituire istorico-militara distinct fata de cele deja existente care reprezinta unitatile militare romanesti din diferite perioade ale istoriei nationale. Bazele acestei noi entitati au fost puse in anul 2011, la scurt timpul dupa Zilele Muzeului Militar, eveniment organizat de Muzeul Militar National „Regele Ferdinand I” pe 7-8 mai, la care au participat pentru prima data un numar mare de reenactori in uniforme germane specifice structurilor combatante germane din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Decizia de a opta pentru prezentarea unitatilor militare germane – din timpul celor doua conflagratii mondiale – a fost unanima. Toti membri au fost de acord ca este necesara o prezentare a acestor unitati, care au avut un rol marcant in istoria belica tarii noastre in intervalul 1916-1918 si 1940-1945.


Intre Deutsches Freikorps si celelalte asociatii de reenactment specializate in reprezentare unitatilor militare romanesti va exista o colaborare stransa pentru realizare unor actiuni care pana in prezent nu au putut fi organizate in Romania in lipsa unei asociatii care sa prezinte formatiunile militare germane. O dovada in acest sens este momentul reconstituit in parcul de artilerie al Muzeului Militar National ,,Regele Ferdinand I” de membrii grupului Deutsches Freikorps impreuna cu reenactorii Asociatiei Traditia Militara. Aceasta actiune in care militarii din Marina Regala Romana s-au confruntat cu noii combatanti germani din Waffen SS a fost foarte apreciata de cei prezenti in zilele de sambata si duminica la spectacol, iar la final, i-au rasplatit pe protagonistii ambelor tabere cu aplauze si incurajari.

1 comentarii:

Anonim spunea...

Fotografia respectiva nu este relevanta pentru activitatea asociatiei Deutsches Freikorps, fiind vorba de un meci de airoft unde au fost purtate unifrme germane, nu de o activitate de reenactment. In plus majoritatea celor care apar in fotografie nu fac parte din ADF, ci sunt membri unui club de airsoft.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”