Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

vineri, 26 octombrie 2012

179 de țigani au fost expediați de francezi, spre România, într-o nouă cursă charter. Franța cheltuie sume de bani considerabile numai să scape de ei cât mai repede!

Peste 50.000 de euro a cheltuit statul francez pentru cea mai recentă expediere de țigani din România. Aceștia trăiau în tabere clandestine în orașul Lille și au acceptat să se întoarcă în România deoarece au primit bani.

Numai pentru expedierea țiganilor s-au plătit 43.700 de euro. Cheltuielile de transport cu avionul au fost suportate de către autoritățile franceze. Speriați că și-au furat unii altora bagajele, 129 de țigani adulți din zona Clujului au ajuns joi după-amiază la Timișoara. Aceștia au fost expulzați, cu o cursă charter, din orașul francez Lille. Odată cu ei au venit și 50 de minori, între care mulți sugari și copii de grădiniță.

Unii dintre țigani au ieșit pe poarta aeroportului strigând „Trăiască România”, apoi, în fața autocarelor care urma să îi preia, au început să danseze. De bucurie, spuneau. „Suntem bucuroși că am venit acasă pe banii francezilor”, explică unul dintre bărbați. 

Vor urma, ca de obicei, același traseu: au luat banii francezi, câte 300 de euro de adult, respectiv câte 100 de euro pentru fiecare copil, au transport gratuit și cu trenul, până acasă, iar până la sărbători plănuiesc să se întoarcă din nou în Franța. „De Crăciun mergem înapoi”, spune unul dintre bărbați, de loc din Dej.

E cel mai vocal dintre ei și ne explică motivația lui. „Am venit acum acasă pentru că am primit bani. Aici, în România, trăim ca porcii, chiar dacă avem, în cazul meu, autorizație să facem afaceri. Putem vinde covoare și perdele, prin sate, dar nu ne dă nimeni bani. Nu ne ajută statul, se taie pensile și salariile. Francezii ne-au dat 300 de euro degeaba”, spune Aladar Vitan, din Dej. Are 52 de ani și se recomandă drept „șeful țiganilor din Dej”.

Imediat ce au părăsit incinta aeroportului timișorean, țiganii au fost îmbarcați în trei autocare și transportați la Gara de Nord, unde, sub supravegherea autorităților, au fost îmbarcați în trenuri spre localitățile de destinație. Cei mai mulți au plecat spre Cluj, Dej și Oradea.

După http://www.evz.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”