Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

duminică, 28 octombrie 2012

Benito Mussolini: „Conținutul statului”

Statul fascist, forma cea mai înaltă și mai puternică a personalității este o forță, dar o forță spirituală. O forță care rezumă toate formele vieții morale și intelectuale ale omului. Nu poate fi, deci, mărginit numai la simple funcții de ordine și protecție cum voia liberalismul.

El nu este un simplu mecanism care limitează sfera așa-ziselor libertăți individuale. Este o formă și o regulă interioară, o disciplină a întregii persoane, care străbate voința ca și inteligența.

Principiul său, inspirație centrală a personalității omenești, trăind în comunitate civilă, pătrunde în lăuntrul individului și se încuibă în sufletul omului de acțiune ca și în sufletul gânditorului, al artistului ca și al savantului: el este sufletul sufletului.

Benito Mussolini - „Fascismul

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”