Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 29 octombrie 2012

Succes al naționaliștilor ucrainieni la alegerile din 28 octombrie (rezultate parțiale)

Succesul naționaliștilor reprezintă poate cea mai mare surpriză a alegerilor de ieri din Ucraina. Conform unei numărători parțiale a buletinelor de vot, partidul Svoboda (Libertate) a obținut 7% din voturi intrând pentru prima dată în parlament. Rezultatul final al voturilor poate fi încă schimbat substanțial, tinând cont că până acum au fost contabilizate doar 25% din secțiile de votare. Naționaliștii speră într-un rezultat care să treacă de 10 procente. Cel mai mare sprijin a venit din zona Liov, un bastion al naționalismului, de unde speră să adune mult peste 12% din voturi. Chiar și în sondaje au fost creditați cu 12,3%, deci sunt îndreptățiți să spere că se pot apropia de rezultatul comuniștilor care au adunat 15% din voturi. În Australia și Noua Zeelandă, naționaliștii ucrainieni au obținut 30% dintre voturile celor care s-au prezentat la urne, situându-se pe primul loc.

Partidul preşedintelui ucrainean Viktor Ianukovici s-a plasat în frunte la alegerile legislative de duminică, urmat de alianţa de opoziţie apropiată fostului prim-ministru în prezent în închisoare Iulia Timoşenko, potrivit rezultatelor preliminare parţiale, a anunţat comisia electorală. Conform acestor rezultate parţiale obţinute după numărarea comuniştii se situează pe poziţia a treia cu 15% din voturi, urmaţi de Partidul Udar al celebrului boxer Vitali Kliciko, cu 12%, şi formaţiunea naţionalistă Svoboda cu 7%.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”