Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

duminică, 25 noiembrie 2012

Apel inedit al „Inițiativei Creștin Ecologice” la „boicotarea activă a alegerilor parlamentare și inițierea unui referendum pentru adoptarea unei legi care să sancționeze politicianismul”

APEL PENTRU BOICOTAREA ACTIVĂ A ALEGERILOR PARLAMENTARE ŞI INIŢIEREA UNUI REFERENDUM PENTRU ADOPTAREA UNEI LEGI CARE SĂ SANCŢIONEZE POLITICIANISMUL

Întrucât numeroşi cetăţeni afirmă, pe bună dreptate, că nici una din formaţiunile politice care candidează pentru viitoarele alegeri parlamentare nu merită să-i fie acordată încrederea, considerăm neadevărate şi jignitoare afirmaţiile potrivit cărora cei care intenţioneze să nu voteaze dovedesc lipsă de simţ civic. Pentru ca alegătorul nemulţumit să poată sancţiona în mod transparent politicianismul, credem că buletinele de vot ar trebui să conţină o rubrică în care să poată aplica ştampila "votat" cetăţenii nemulţumiţi de prestaţia întregii clase politice. Atâta vreme cât această rubrică lipseşte, este incorect ca toţi cei care nu votează să fie acuzaţi de comoditate şi lipsă de civism. 

Pentru a protesta totuşi vizibil împotriva politicianismului românesc, iniţiatorii acestui apel informează opinia publică asupra intenţiei lor de a se prezenta la alegeri pentru a anula buletinele de vot scriind pe ele "Jos politicianismul!" şi îi invită pe cetăţenii nemulţumiţi să le urmeze exemplul, fiind însă conştienţi că acest protest nu va fi contabilizat. Totodată dorim să sensibilizăm opinia publică asupra ideii iniţierii unui referendum al cărui subiect să fie adoptarea unei legi care să prevadă pe viitor obligativitatea introducerii pe buletinele de vot a rubricii „nemulţumit de oferta politica existentă“ precum şi reducerea numărului de locuri în parlament proporţional cu numărul de voturi exprimate în acest sens.

Iniţiativa Creştin-Ecologistă, 20.X1.2012 
Ing. Gheorghe Cionoiu – preşedinte executiv

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”