Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 29 ianuarie 2014

Mesajul naționaliștilor-revoluționari ucraineni către camarazii europeni: „De la Revoluția Națională din Ukraina – până la cea mai nouă Reconquista în Europa”

Am primit un mesaj de la naționaliștii ucrainieni reuniți în Sectorul Dreptei (Правий Сектор - Pravyi Sektor) spre a fi publicat și răspândit pentru ca naționaliștii români să cunoască mai bine - și direct de la sursă - cauzele revoltei din Ucraina și rolul naționaliștilor radicali în luptele de stradă de la Kiev. Nu comentăm în niciun fel acest mesaj și evenimentele din Ucraina. Considerăm că naționaliștii ucraineni sunt cei mai avizați și îndreptățiți să explice ce se întâmplă în țara lor și care le sunt obiectivele pentru care luptă pe străzile Kievului. Totodată, Naționaliștii Autonomi Timișoara declară că sunt gata să reia discuțiile cu naționaliștii revoluționari ucraineni pentru ca, după victoria forțelor naționaliste, românii de pe teritoriul Ucrainei să beneficieze de toate dreptuile ce li se cuvin și care sunt indispensabile păstrării identității naționale și dezvoltării etno-culturale.

De la Revoluția Națională din Ucraina – până la cea mai nouă Reconquista (Recucerire – Spania 722- 1492 - n.n.) în Europa!

„Din păcate politica demo-liberală și o mare parte din mediul cultural timp de 20 de ani i-a convins pe ucrainieni că ar trebui să se integreze în structurile Euro-Atlantice. Astfel o mare parte din ukrainieni cred că Ucraina ar trebui să devină membră UE. Așadar cauza formală pentru protestele masive din Ucraina a fost refuzul regimului Viktor Yanukovych să semneze un tratat cu UE. Naționaliștii Ucrainieni sunt împotriva tratatului cu UE. Chiar dacă au susținut protestele cu oportunitatea începerii Revoluției Naționale. Anul trecut, la sfârșitul lui Noiembrie, prin inițiativa mișcării naționaliste Tryzub, tinerii naționaliști au intrat în Sectorul Dreptei. În două luni nationaliștii i-au îndemnat pe demonstranți să nu lupte pentru integrarea Europeană ci pentru clădirea națiunii. Primul pas în construcția unui asemenea stat este să scapi de regimul anti-național, oligarh, demo-liberal al lui Yanukovych. Două luni au trecut. Regimului acestuia nu i-a fost teamă de protestatele pacifiste, care au fost conduse de partidele liberale din opoziție. La sfârșit, parlamentul condus de Yanukovych a adoptat legi totalitare care limiteaza și mai mult drepturile politice în Ucraina. În particular, aceste legi sunt caracterizate ca anti-naționale. Oamenii au fost dezamagiți de opoziție și au început să aiba încredere în naționaliști. Am fost capabili să luăm avantajul suportului național și începand cu 19 ianurie am intrat într-o fază de confruntare militară cu autoritățile. Timp de câteva zile pe străzile din Kiev continuă ciocnirile între forțele revoluționare-naționaliste și poliție. Organizatorul acestor ciocniri a fost Sectorul Dreptei susținut de suporterii naționaliști ai străzii și activiștii individuali cu viziuni naționaliste. De fapt, naționaliștii au reușit să conducă lupta revoluționară. Prezumtiv, victoria noastră de mare legitimitate va implica nevoia de a intra în guvernul revoluționar alături de unii reprezentanți din opoziția liberală. Totuși creșterea naționalismului în Ucraina se va extinde în mare masură. Vom lupta până la sfârșit, până la ultimul. Dacă pierdem, așteptam fie în underground, ori facem o represiune în masă. Dacă vom câștiga, vom aduce instant noua Reconquista (Recucerire). Ca un oponent categoric la UE, dar susținător al solidarității națiunilor europene, noi îndemnăm naționaliștii din alte țări europene să ne susțină cauza. Amintiți-vă cum forțele naționaliste și conservatoare s-au unit în Spania în timpul Războiului Civil. Alăturați-vă nouă, susțineți-ne cauza. Realizăm că victoria voastră este aproape simbolică, nu vă așteptați la ceva grandios. Oricum, acest simbolism reprezintă un pas Înainte spre viitoarele victorii împreună din toată Europa.”

Citiți și Revoluția și aplicarea ei în societatea modernă

1 comentarii:

Anonim spunea...

Cauza oricarui roman e pastrarea granitelor si prin granita se intelege ceva dincolo de Nistru. Oricum, dizolvarea Ucrainei e o binecuvantare pentru romani intre ungurii , sarbi, bulgari si o Rusie fundamentalista in reconstructie.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”