Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

duminică, 6 aprilie 2014

COMUNITATEA MILITANTĂ: ORIENTĂRI ȘI ORGANIZARE

Prezentare: „Ce este un Comitet Militant?” 

Comitetul militant nu este o inițiativă care țintește spre o hazardată și greu de identificat unificare a dreptei. De fapt, ne-am iluziona dacă am continua să ne gândim la asta, după ce, în cursul anilor. atâtea cuvinte și energii au fost consumate pentru asta (de fapt, în van).

 Și apoi, ce să unificăm? 

Întrebarea, voit provocatoare, e utilă pentru a clarifica scopul Comitetului și spiritul care îi animă pe membrii săi: a se întâlni, a se confrunta, a colabora, a avea inițiative, a lucra împreună, pentru a găsi efectiv un teren comun pe care s-ar putea construi ceva. 

În Comitet nu se strigă sloganuri, în Comitet nu există pan-camaraderie exasperată, pentru care „să ne înțelegem bine cu toții” este metoda prin care se determină apartenența și viziunea asupra lumii. Aceasta din urmă, din contră, e dată de dorința de a face, de militantismul împărtășit, de comuniunea intențiilor care, zi după zi, cu realism și umilință, se construiește prin intermediul acțiunii orientate de principiile Tradiției: onoare, loialitate, fidelitate, justiție, sacrificiu. 


Comitetul nu are pretenția de a da vreun brevet de „ortodoxie” sau vreo binecuvântare dar, în același timp, dorește să fie clar încă de la început. Fiecare grupare militantă care participă, în afara specificității propriei activități și a inițiativelor pe care le are, se angajează să parcurgă în formă comunitară – unde diferențele sunt o valoare și nu o limită – un drum care conduce spre un țel comun: tranșeea Spiritului, un front de rezistență împotriva unei lumi de ruine, destinată să se ruineze în fiecare zi mai mult. 

Fără grabă, dar și fără compromis, Comitetul e o provocare care vine de departe și care se concretizează în afară logicilor puterii sau a mâncărimilor hegemonizante. 

Suntem la începutul unui drum lung, dar pașii ne sunt rapizi și deciși. La marș!

1 comentarii:

Anonim spunea...

Keep on writing, great job!

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”