Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 11 iunie 2014

Răspuns la „Gândurile despre europarlamentare” emise de A.F.R.

Zilele trecute am fost unul dintre destinatarii e-mailului expediat de către „Alianța Familiilor din România” intitulat de către dumnealor „Gânduri despre europarlamentare”. Scrisoarea are pretenția de a fi o analiză a eșecului suferit de către „mișcarea pro-valori și pro-familie” la alegerile pentru Parlamentul European. Lecturând textul constat că e mai mult o scuză a eșecului sever și o răfuială cu propriul „bazin electoral”, care, conform impresiilor dumnealor este „indiferent și comod”. Motiv pentru care îi admonestează familial pe „absenteiști”. Evident, la final își laudă autosuficient „contributia cu cinste si demnitate” adusă la campania pentru europarlamentare.

Nicio clipă dumnealor nu își pun întrebarea dacă nu cumva candidații dumnealor au fost incapabili să convingă un „bazin electoral” mai pretențios, mult mai atent la „oferta electorală” și care nu s-a identificat cu candidații promovați de către „organizațiile profamilie”.

Dl. Petre Costea a fost mult prea multă vreme absent din țară și deconectat de la realitatea românească. Cât de bine ar reprezenta dl Costea interesele unui electorat la care a fost conectat doar prin poveștile unor interpuși? Sunt decenii de absență din țară și ele sunt greu de surmontat. În anii '90 ar fi fost ușor de explicat și de înțeles. Astăzi, mai greu.

Cazul lui Iulian Pericle Capsali este și mai nebulos. CV-ul lui prezintă multe lacune. Iar numeroasa sa familie nu este în niciun caz reprezentativă pentru familia românească tradițională. Familia sa multiculturală (româno-iordaniană) nu ne-a făcut în niciun caz să o simțim reprezentativă pentru familiile noastre românești, europene. Iulian Pericle Capsali a părut că se străduie să ascundă această dublă identitate a familiei sale și este blamabil că a bătut monedă, ca un natalist, doar pe numărul mare de copii procreați de domnia sa și nu a vorbit deloc despre cultura din care provin acești copii. Cum bine întreba cineva, „oare acestor copii li s-a extirpat din minte și suflet cultura arabă a mamei lor, a bunicilor lor?” Aici nu e vorba de rasism, așa cum facil ar încerca cei coalizați în jurul lui să contracareze. E vorba de identitate, cultură, direcție. E ca și cum s-ar duce la ședința cu părinții vecinul sau cel mult un văr. Ori e ședință cu părinții, ori e bal-mascat?!

Iulian Pericle Capsali a candidat ca un independent, dar cei care s-au interesat asupra persoanei sale au aflat că a fost un propagandist zelos al Uniunii Social Liberale. Unul care făcea cea mai scârboasă campanie uselistă și părea foarte interesat personal de rezultatul alegerilor. Iar lucrul ăsta nu se poate șterge așa de ușor, mai ales pentru că s-a petrecut atât de curând. Deci cât de independent a devenit Iulian Pericle Capsali?

Cât despre cariera sa profesională... Ce am putea spune? E un deșert fără oaze. IPC nu ne convinge că are calităţi pentru a putea fi măcar consilier la o primărie comunală.

Una peste alta, domnilor de la AFR&Co., eșecul a fost cauzat exclusiv de o neinspirată selecție a candidaților și nu electoratului „alienat”. Să nu vă așteptați că ne vom încolona spre a începe o cură pe la spitalele de psihiatrie pentru a ne trata „alienarea”, a ne vindeca de „indiferență, comoditate și absenteism electoral”, gata să fim mânați spășiți spre urnele de vot la îndemnurile domniilor voastre.... Aveți nevoie de candidați credibili, competenți, convingători și reprezentativi pentru familia românească. Oameni cu care să ne indentificăm identitar și să ne convingă că ne pot satisface așteptările. Altfel, eșecul este previzibil și vă aparține în întregime.

Cristian Preda, Lupta NS

1 comentarii:

Anonim spunea...

Excelent articol! E pus punctul pe i. Chiar îmi era silă de câtă propagandă îi făceau pe un cunoscut site de ştiri naţionalist. Cu astfel de papagali nu ai cum să ai succes, ci din contră, îndepărtezi mai mult electoratul cu discernământ şi te mai faci de râs şi pe tine ca organizaţie promovându-l.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”