Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 17 martie 2008

Libertatea de exprimare ingradita in Romania "democratica"

Ziarul Evenimentul zilei in articolul Svastica, la „kilometrul zero al democraţiei“ se revolta in cel mai pur spirit democratic de prezenta la mitingul organizat de Noua Dreapta a unor "insemne legionare si naziste". Si mai cu seama ca un tanar avea un tricou cu <<„Hitlerjugend“ (tineretul hitlerist), inscripţionat şi cu svastica>>- dupa cum se mentioneaza in articol.

"Unul dintre participanţi, filmat de TVR, era îmbrăcat cu un tricou cu simboluri naziste, fapt interzis de Ordonanţa de urgenţă a guvernului 31/2002 şi pedepsit cu amendă sau cu închisoare până la trei ani. Jandarmeria Română a declarat pentru EVZ că, pe baza imaginilor filmate în timpul mitingului, a identificat cel puţin o persoană care purta un tricou cu însemnul svastica şi că azi va începe demersurile legale împotriva celor care au afişat embleme, insigne sau au scandat lozinci fasciste. " - se mai mentioneaza in articol. Dupa cum se vede traim in plin regim de dictatura democratica in care statul te alearga pentru ca porti insemnele milenare ale stramosilor tai si presa aplauda sistemul semi-totalitar in care traim.

Pentru ignorantii care nu cunosc provenienta simbolului svasticii dar ataca acest simbol cu furie , vom publica un material deosebit de interesant aparut in revista Match in anul 1995.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”