Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 15 aprilie 2010

Românii vor avea o amprentă electronică obligatorie, pe platforma eRomânia, pentru care vor plăti taxă

România intră complet în era digitală odată cu obligaţia înregistrării semnăturii electronice pentru fiecare dintre români. Este vorba de un program iniţiat prin celebrul serviciu eRomania şi care va costa 500 de milioane de euro.

Obligatorie de la anul, semnătura electronică va fi necesară de exemplu la înscrierea copilului la şcoală sau la înmatricularea maşinii. Amprenta electronică nu se va obţine gratuit, ci contra cost.

Fiecare cetăţean îşi înregistrează pe internet datele din buletin, creându-şi aşadar o semnătura electronică. Totul se va face contracost.
Va fi o sumă simbolică, însă, ne asigură guvernanţii.

"Eu cred că un cost realist nu poate depăşi 5 euro. Poate fi 3 euro, poate fi 7, dar în niciun caz 50 de euro. N-am cum să oblig un ţăran, de pildă, să dea banii ăştia pe o semnătură electronică", a declarat ministrul Comuncaţiilor, Gabriel Sandu, citat de cotidianul Gândul.

Ce vor face românii care n-au folosit în viaţa lor un calculator? Oficialii spun că în fiecare oficiu poştal vor fi specialişti care le vor da o mână de ajutor. Un ajutor care ulterior floseşte tot autorităţilor să identifice fiecare tranzacţie făcută. Cu oră, data şi suma.

"Înscrierea copilului la şcoală, înmatricularea maşinii, rezervarea biletelor de tren, comanda unui buchet de flori - totul, absolut se va face cu semnătura electronică", spune Gabriel Sandu.

Guvernul plăteşte pentru acest program nu mai putin de 500 de milioane de euro. Teoretic, programul ar urma să intre în vigoare după 30 septembrie. Mai întâi în cazul firmelor,iar mai apoi pentru toţi românii. Sursa: Antena3.ro

1 comentarii:

Bratu Marius spunea...

bani folosiţi aiurea ...

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”