Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 18 august 2011

Hugo Chavez va naţionaliza sectorul aurifer din Venezuela

Presedintele venezuelean Hugo Chavez a anuntat ca va adopta o lege privind nationalizarea "exploatarii si exportului de aur" din tara, o lege care sa lupte impotriva "mafiei si a contrabandei", transmite AFP.

Potrivit liderului de la Caracas, legea ar urma sa elimine "anarhia" din sistem. In partea de sud "avem una dintre cele mai mari rezerve de aur din lume si vreau sa va informez ca voi aproba curand o lege care ne va permite sa gestionam zona aurifera, deoarece mafia si contrabanda au pus stapanire pe aceasta zona", a declarat presedintele Venezuelei intr-o interventie telefonica la televiziunea de stat.

"Avem deja o lege care permite statului sa gestioneze exploatarea aurului si a tuturor activitatilor conexe. Vom nationaliza aurul", a adaugat Hugo Chavez, referindu-se la competentele exceptionale ale acestuia, care ii permit sa legifereze legi prin decret prezidential, fara a le trece prin parlament.


Guvernul din Venezuela este primul exportator de petrol al Americii de Sud si detine controlul asupra sectoarelor energetice strategice ale tarii din 2007. In 2007, Venezuela si-a atribuit 500 000 de hectare din zonele aurifere ale tarii.

1 comentarii:

Anonim spunea...

molto bene..Hugo Chavez è un esempio da seguire....
traiasca lupata nationalsocialista dellarpebblica bolivariana din Venezuela
Nicola-italia

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”