Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 3 ianuarie 2009

Rusii nu au patima betiei, ci, pur si simplu, au sarbatorit un timp prea indelungat victoria asupra fascismului

Parerea acreditata ca patima betiei ar fi o stare fireasca a rusilor nu este decat un mit, considera medicul Evgheni Briun, responsabilul-sef de tratarea alcoolismului in regiunea Moscova. El sustine ca, in Rusia, nu se bea nici mai mult nici mai putin decat in celelalte state in care bauturile alcoolice nu sunt interzise, relateaza miercuri Interfax, citata de Agerpres. In ceea ce priveste cresterea dependentei de alcool in fosta URSS si, in special, in Rusia, fenomenul s-ar explica, in opinia sa, prin "sarbatorirea prea indelungata a victoriei asupra fascismului".
"La ora actuala, in privinta alcoolismului, Rusia nu arata nici mai bine, nici mai rau in raport cu alte tari", apreciaza doctorul Briun, indicand ca numai 2% din populatia Federatiei Ruse sufera de alcoolism cronic. Inca 10% din populatie consuma zilnic alcool, spune acelasi medic, amintind ca, in perioada tarista, in Rusia, s-a baut mai putin decat in zilele noastre fiindca populatia era mai religioasa, iar consumul de alcool era strict reglementat de traditiile ortodoxe. In post, "Ivan de dinaintea revolutiei bolsevice din 1917 nu se atingea de votca", remarca el, cu oarecare nostalgie.Situatia s-a schimbat radical insa in epoca sovietica, mai ales ca urmare a celui de-Al Doilea Razboi Mondial, afirma medicul-sef al Moscovei, indicand ca, pe front, rusii se obisnuisera sa bea mult si, odata terminat razboiul, au sarbatorit victoria o perioada mai indelungata, mai ales pe fondul saraciei si al distrugerilor. Sursa:Ziua online

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”