Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 29 aprilie 2009

Revoltător! Bucureşti: Primăria Capitalei "va muta" 30 de copaci pentru monumentul Holocaustului


O constructie hidoasa care rade copaci, 30.000 de mp intr-o zona importanta a Bucurestiului si sume importante de bani se va ridica la influenta puternicului lobby al holocaustologilor si cu complicitatea slugilor lor din Romania.
Cititi pe aceeasi tema:
STOP "Monumentului holocaustului"!

Lucrătorii Primăriei Capitalei vor muta, săptămâna viitoare, 30 de copaci în Parcul Izvor, din zona unde urmează a se realiza monumentul Holocaustului. Construcţia va fi ridicată pe o suparafaţă de aproape 3.000 de mp, în zona străzilor Lipscani, Anghel Saligny, Mihai Vodă şi Brezoianu.

Primăria Capitalei va începe săptămâna viitoare să mute 30 de copaci în Parcul Izvor, din zona unde urmează a se realiza monumentul Holocaustului, a declarat pentru Agerpres, primarul general Sorin Oprescu.

Oprescu a spus că proiectul se va realiza de către Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional, iar municipalitatea se obligă să mai planteze alţi 100 de pomi , pe lângă cei 30 care se mută.

Proiectul va fi supus dezbaterii publice
'Ambasadorul român din SUA m-a rugat să găsim soluţii pentru a urgenta realizarea monumentului.Vrem să producem câmp de lucru, constructorul stă să înceapă, ştiţi că proiectul este finanţat şi va fi realizat de Ministerul Culturii', a menţionat primarul general.

Primăria Capitalei a supus dezbaterii publice proiectul de hotărâre privind construirea Monumentului Holocaustului, pe o suparafaţă de aproape 3.000 de mp, în zona străzilor Lipscani, Anghel Saligny, Mihai Vodă şi Brezoianu.

Va fi construită o Coloană înaltă de 20 de metri
Monumentul ar urma să ocupe o suprafaţă de 2.894 de mp din domeniul public al Capitalei şi să cuprindă cinci construcţii cu caracter de monument: un Memorial, Steaua lui David, Via Dolorosa, Roata Ţiganilor şi Coloana. Dintre acestea, Coloana va fi cea mai înaltă - 20 de metri. Proiectul mai prevede ca 20% din suprafaţa pusă la dispoziţie să fie ocupată de spaţii verzi, potrivit unui comunicat remis de Primăria Capitalei.

Monumentul va fi ridicat la cererea Comisiei internaţionale pentru studierea Holocaustului
Iniţiativa privind realizarea monumentului aparţine Ministerul Culturii, ca urmare a recomandărilor Comisiei internaţionale pentru studierea Holocaustului din România (Comisia Wiesel) şi a consultărilor cu personalităţi ale vieţii publice, intelectuali, oameni de ştiinţă, artişti plastici, reprezentanţi ai Federaţiei Comunitătilor Evreieşti din România, ai Comisiei Wiesel si supravieţuitori ai Holocaustului.

Monumentul va fi realizat de sculptorul Peter Jacobi, câştigatorul unui concurs de creaţie plastică finalizat în august 2006. sursa: adevarul.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”