Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 22 aprilie 2009

„Teroristul“ Magyarosi era cetăţean român


Presupusul atentator la viaţa preşedintelui bolivian Evo Morales era un rocker maghiar cu aspiraţii iredentiste, din Târgu Mureş. MAE român a confirmat, ieri, că Arpad Magyarosi, unul din prezumtivii atentatori la viaţa preşedintelui bolivian Evo Morales, ucis de poliţia locală, avea cetăţenie română.

Direcţia Generală Afaceri Consulare a MAE este în contact cu familia lui Magyarosi, aflată în Ungaria, şi acţionează în vederea repatrierii corpului neînsufleţit.

Consulul onorific ungar în capitala Boliviei, La Paz, l-a vizitat luni pe Elod Toaso, un alt cetăţean ungar născut în România, aflat în arest pentru colaborare cu teroriştii. Toaso a fost reţinut în cursul operaţiunii poliţiei pentru dejucarea presupusului complot ce ar fi vizat asasinarea preşedintelui Morales.

Cetăţeanul ungaro-bolivian Eduardo Rozsa Flores, cel ungaro-român Arpad Magyarosi şi irlandezul Michael Martin Dwyer au fost împuşcaţi mortal în timpul aceleiaşi operaţiuni.

Magyarosi, fondator al Legiunii secuieşti
Arpad Magyarosi, zis Fiuka s-a născut la Târgu Mureş, în februarie 1981. A copilărit, însă, la Sovata. Acolo şi-a început şcoala, apoi a continuat-o la Budapesta. El a frecventat mai multe universităţi şi a obţinut diplomă de învăţător la Institutul Pedagogic Reformat Kolcsey Ferenc din Debreţin, înscriindu-se şi la Facultatea de filozofie de la Universitatea din acelaşi oraş. continuare la adevarul.ro

3 comentarii:

legionarul spunea...

Cred că este prima dată când nu-mi pare rău de uciderea unui cetățean român....., bine că a ajuns poliția din Bolivia să facă treaba celor de la noi. Își merită soarta de când i-a trecut prin minte ideea înființării legiunii secuiești. Ardelenii știu de ce!

Lupta NS spunea...

Preferabil era sa-i reuseasca planul referitor la Morales, apoi sa te bucuri si tu. :D

lucius fascius spunea...

@legionarul: nu vad legatura cu ce a patit in bolivia

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”