Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 3 iunie 2009

Campania "Iliescu Arestat" a reinceput in Piata Universitatii

Asociatia Victimelor Mineriadelor strange semnaturi pentru arestarea lui Ion Iliescu la Crucea din "zona libera de neocomunism a Romaniei" si la http://www.petitiononline.com/Iliescu/

Asociatia Victimelor Mineriadelor, sprijinita de organizatiile Civic Net - Piata Universitatii, continua strangerea de semnaturi pentru arestarea "responsabilului principal pentru crimele din iunie 1990, Ion Iliescu", se precizeaza intr-un comunicat. Incepand de astazi si pana in data de 13 iunie 2009, de strang semnaturi in Piata Universitatii - la Crucea victimelor mineriadelor din fata Teatrului National - intre orele 10.00-19.00.
"Toate semnaturile vor fi inmanate Procurorului General al Romaniei - Laura Codruta Kovesi careia i-am adresat si o Petitie Online in care ii cerem sa dispuna Parchetului punerea sub acuzare si arestarea infractorului Ion Iliescu, principalul vinovat al represiunii salbatice asupra studentilor anticomunisti, cunoscuta generic sub numele de Mineriada din 13-15 iunie '90.
Mineriada din iunie 1990 a produs zeci de morti, dintre care doar sase au fost identificati si recunoscuti. S-au inregistrat oficial, in spitalele Bucurestiului, 746 de raniti. Au fost retinuti si arestati abuziv 1024 de cetateni ai Capitalei. Au fost calcati in picioare de catre hoardele de mineri si activisti ai FSN mii de bucuresteni "barbosi", studenti, intelectuali. S-au tras nu mai putin de 1466 cartuse de razboi de catre militarii din Reg. 60 Buzau. Organele de politie, si minerii condusi de fesenisti si de securistii lui Ion Iliescu au devastat Universitatea si Arhitectura, sediile partidelor istorice si ale ziarelor independent.

Manifestatia pasnica organizata de studenti in Piata Universitatii la care au participat zilnic, timp de aproape doua luni, cateva zeci de mii de bucuresteni, a fost reprimata brutal de Ion Iliescu, cel care a ordonat lichidarea "bandelor de legionari care tulbura ordinea democratica".
Gruparea comunista adusa de Ion Iliescu la putere si formata din personaje aflate in relatii stranse cu serviciile moscovite - generalul Nicolae Militaru, Vasile Ionel, Silviu Brucan -, sau descendenti ai unor cadre NKVD, cum ar fi prim-ministrul Petre Roman - au utilizat forta violenta si au cerut Armatei uzul de arma impotriva tinerilor care cereau debarasarea comunistilor si kaghebistilor din functiile de conducere a Statului.
Un Raport complex despre Dosarul Mineriadei, care cuprinde o sinteza de 18 pagini asupra crimelor din iunie 1990, a fost inmanat Presedintiei Romaniei, de catre reprezentantul organizatiei victimelor - Viorel Ene, in urma cu un an. (Memoriul poate fi descarcat de la adresele www.avmr.ro, www.mineriada.org sau http://www.ziua.net/news.php?dataa2008-07-26&ida9973) continuarea la ziua.net

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”