Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 4 iulie 2009

Salvati Parcul Botanic din Timisoara!

Cu cateva zile in urma am postat un mesaj in care ne solidarizam cu dorinta de salvare a unor argeseni a Parcului Trivale din Pitesti. Acum a venit randul nostru sa lansam un Apel de salvare a Parcului Botanic din Timisoara pe care au pus ochii niste "intreprinzatori vizionari". Acestia au fost ajutati de "alesii locali" pusi acolo si platiti din banii nostri tocmai pentru a apara interesele comunitatii citadine. Pe naiba! Tocmai asta parca se feresc sa faca. Dupa cum veti vedea in materialul preluat din adevarul.ro, au scos Parcul Botanic de pe lista ariilor protejate si au deschis astfel posibilitatea de ridicare a constructiilor in perimetrul sau. Probabil ca va fi populat cu palate tiganesti, atat de placute pentru ochii 'Alesului'...

Consiliul Judeţean Timiş a retras statutul privilegiat al Grădinii Botanice iar Consiliul Local i-a luat banii Parcului Copiilor
.

Consiliul Local a aprobat ieri proiectul de rectificare a bugetului local al Timişoarei. Conform acestuia, Parcul Copiilor nu mai primeşte 4.500.000 lei ci doar 500.000 lei. Edilii au ajuns la concluzia că nu pot cheltui toată suma vehiculată iniţial, aşa că au decis să redistribuie banii. Cei 4.000.000 lei vor fi folosiţi pentru amenajarea a alte două parcuri, Bihor şi Bucovina. „Nu are sens să ţinem blocate 4.500.000 lei, le mutăm în altă parte în funcţie de necesităţile oraşului”, a explicat viceprimarul Adrian Orza.

Parcul Botanic nu mai e arie protejată

Cele opt hectare ale Parcului Botanic din Timişoara sunt libere pentru noi construcţii, întrucât, de azi înainte, grădina nu mai este arie protejată. Scoaterea din regim de protecţie a ariei protejate s-a făcut pentru că Parcul Botanic din Timişoara a fost înfiinţat prin plantări şi nu prin instalarea vegetaţiei în mod natural.
În 2005 Consiliul Judeţean Timiş a emis o hotărâre prin care, pe raza judeţului au fost identificate o serie de arii protejate, printre care se regăsesc Mlaştinile Murani, Pajiştea cu Narcise Băteşti, Lacul Surduc şi Parcul Botanic Timişoara.

10 comentarii:

Anonim spunea...

Sunteti praf, credeti tot ce scrieti in presa.

Lupta NS spunea...

Pai asta e replica? Combate cu argumente, amanunte...

Anonim spunea...

Argumente?
Mi se pare penibil faptul ca credeti ce scrie in presa.
Plus ca a explicat Orza pe forumul Politehnicii care e faza.

Orza:
"Avem un proiect european, care presupune realizarea unei zone pt plante exotice, si transformarea parcului in Gradina Botanica. Pt a putea obtine avizele e nevoie de retragerea temporara a statului de arie protejata. Pe care tot noi ne-am luptat sa il dam. Si care va reveni, cand vom finaliza proiectul. Dl Ostaficiuc stie exact despre ce e vb, stie de proiect, stie de ce e nevoie de aceasta retragere, etc, numai ca nu strica putina apa la moara barfelor politice. Ca altfel, nu baga proiectul in plenul CJT. Doar e presedinte acolo!"

Lupta NS spunea...

E penibil sa nu iei in considerare presa si sa iei in considerare un politician. Cum as putea sa il cred? Nu vad cum iti par suficiente explicatiile lui. Parca vad ca din Parc o sa mai ramana numai aleea ce il strabate, daca mai ramane si aia.

Si iti dai seama cat de stupid suna asta: "numai ca nu strica putina apa la moara barfelor politice". Adica sa iti creezi singur o publicitate negativa. Chiar avem politicieni oligofreni?

Anonim spunea...

speechless....
pentru ca nu pot pune o imagine, voi descrie expresia fetei mele, acuma:
Sa-mi fut una, ce om!
Ramai pe filmul tau, eu zic sa faci un protest in parc, maine.

NS_Local spunea...

Eu zic sa te cari ca a inceput sa puta pe aici a politicianism, Anonimule. Fa-ti tricou cu "Sug Primaria".

Anonim spunea...

Ce frustrati.
NS_Local, atunci spala-te.
Urasc toti politicienii, cu exceptia a 2-3(Doar Orza pare de treaba dar am mai pus doi fictivi in caz ca mai apar schimbari).

Anonim spunea...

Este oribil ce se petrece in aceasta tara. Trebuie sa ne luptam sa ne aparam dreptul la parcuri. Felicitari pentru initiativa !
La Pitesti noi am inffintat o asociatie ca sa salvam un parc de rechinii imobiliari. Acum ne luptam pentru salvarea Parcului Trivale - simbolul orasului.
Pentru asta am facut un mars si un mitig de protest in 5 iunie - Ziua Mediului. Cu aceasta ocazie am difuzat cetatenilor o scrisoare de informare si o petitie. Am adunat pana in pana in prezent peste 2000 de semnaturi si actiunea continua. Suntem alaturi de dvs. Daca doriti sa va mai impartasim din experienta noastra si sa ne unim fortele, va rog sa ne scrietei pe adresa parcul_lalelelor@yahoo.com

NS_Local spunea...

Anonimule, atunci pune-ti un tricou cu "Il sug pe Orza!" Dar cred ca pentru asta trebuie sa ai o buna mobilitate sau sa iti rupi cateva coaste. ;)

NS_Local spunea...

@Anonim/Trivale, Multumim pentru mesaj. O sa tinem legatura. Peste tot suntem condusi de aceasi ticalosi, doar numele lor difera.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”